Help mee aan het realiseren van een unieke uitgave over Frans Kellendonk

kellendonk-nummer

Aanstaande vrijdag start Literair tijdschrift Extaze met een crowdfunding-actie voor een bijzonder Kellendonk-nummer dat juli 2015 moet verschijnen.

Vijfentwintig jaar geleden is de Nederlandse schrijver Frans Kellendonk overleden, voor Extaze reden om een apart nummer over zijn leven en schrijverschap te plannen.

Wegens de extra kosten wordt uw steun gezocht. Voor donateurs zijn er diverse tegenprestaties. Vanaf vrijdag is deze link actief naar de Kellendonk-pagina op voordekunst.nl. Voor een preview van het filmpje:

Tekst: Cor Gout. Begeleiding: Els Kort. Presentatie: Mischa van den Brandhof.
Script, footage en montage: Huub Koch

negentien-procent

Leestijd: [est_time]

Literair tijdschrift Extaze
Extaze is een literair tijdschrift dat in Den Haag dat zijn redactie voert, in Haarlem wordt uitgegeven en bijdragen opneemt uit heel Nederland en Vlaanderen.

Speciale edities Extaze
Extaze bevat essays, korte verhalen, gedichten en beeldende kunst. Tot nu toe heeft de redactie van Extaze zichzelf met behulp van kleine, maar dankbaar aanvaarde subsidies financieel kunnen redden, zij het dat voor speciale edities (zoals het Couperus-nummer in 2013) extra bronnen moesten worden aangeboord.

Ook dit jaar zijn wij van plan een bijzonder nummer te maken. Vijfentwintig jaar geleden is de Nederlandse schrijver Frans Kellendonk overleden, voor ons een reden om een apart nummer over zijn leven en schrijverschap te plannen.

Kellendonk-nummer
In Kellendonk’s werk gaat het vaak om de relatie tot de Ander, een motief dat ethische vragen oproept die de schrijver niet uit de weg ging. In veel gevallen geeft die stellingname aanleiding tot cultuurkritische beschouwingen. In deze werkwijze herkent Extaze zich. Ook Extaze gaat uit van thema’s, die op zo’n manier beschreven of geanalyseerd worden, dat er (meestal nieuwe) zienswijzen en stellingen uit voort komen. Die thema’s komen niet alleen in het tijdschrift ter sprake, ze worden ook besproken, uitgebeeld en verklankt tijdens de presentatieavonden in Sociëteit de Vereeniging in Den Haag.

Jaap Goedegebuure, gastredacteur
Jaap Goedegebuure, letterkundige en literatuurkriticus, heeft zich bereid verklaard het gastredacteurschap op zich te nemen en een keur van deskundigen, waaronder mensen die Kellendonk persoonlijk hebben gekend, zijn benaderd om literaire bijdragen te leveren die op Kellendonk en zijn werk zijn gebaseerd, of essays over hem te schrijven.

De keuze voor Extaze
Een belangrijk motief voor de redactie om in het Kellendonk-jaar een nummer aan de auteur te wijden was Goedegebuure’s stellige overtuiging dat van alle Nederlandse tijdschriften Extaze vanwege zijn filosofische en literatuurkritische inslag het meest geschikt was om dit project te realiseren.

Waarom uw steun nodig is…
Het Kellendonk-nummer, zoals dat de redactie voor ogen staat, kan niet met de eigen bescheiden middelen gefinancierd worden. De kosten voor het onderzoek, de uitwerking van de stukken, het beeldend werk (waarvoor een gerichte opdracht is gegeven aan Rens Krikhaar, een beeldend kunstenaar te Den Haag wiens stijl verwantschap toont met het werk van Kellendonk), de speciale vormgeving, net als het beeldend werk aangepast aan het onderwerp, de extra drukkosten die de bijzondere vormgeving en het extra aantal pagina’s met zich meebrengen en de ‘anders dan andere’ presentatie, waarvoor sprekers en podiumartiesten gerichte opdrachten krijgen, noodzaken de redactie een beroep op u te doen. Frans Kellendonk verdient een eerbewijs, Extaze verdient het hem deze eer te mogen bewijzen.

Literair tijdschrift Extaze
Redactie: Cor Gout, Els Kort
Tekstredactie:Cor Gout, Kees Ruys
Medewerkers: Jan-Hendrik Bakker, Kees ’t Hart, Christien Kok, Wim Noordhoek, Wim Willems
Vormgeving binnenwerk en omslag: Els Kort
Assistentie Extaze in Sociëteit de Vereeniging: Mischa van den Brandhof
Adviseur fondsen/financiën: Peter den Hollander

Film: Huub Koch
Presentatie: Mischa van den Brandhof

Extaze is een uitgave van de Stichting Trespassers W
i.s.m. Uitgeverij In de Knipscheer

http://www.extaze.nl
https://nl-nl.facebook.com/literairtijdschriftextaze
https://twitter.com/extazeliterair
http://www.renskrikhaar.com

13 gedachten over “Help mee aan het realiseren van een unieke uitgave over Frans Kellendonk

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: