Zichtbare Zaken Stopt

Uiterlijk 10 juni 2017 gaat zichtbarezaken.nl stoppen. De inhoud van het weblog is verhuisd naar zichtbarezaken.wordpress.com en fungeert daar als archief.

Ook andere websites als huubkoch.nl en deroltrap.nl gaan verdwijnen. Deze zijn eveneens als archief te vinden op huubkochnl.wordpress.com en deroltrap.wordpress.com.

Wat is er gebeurd?

Na het overlijden van mijn vrouw Lide in 2013 ben ik in medio 2014 gestopt met mijn bedrijf Zichtbare Zaken. Uitputtingsverschijnselen na twee jaar mantelzorgen en de noodzaak om bezig te zijn met rouw, retraite en herorientatie waren de belangrijkste redenen voor dit besluit.

Sinds die tijd fungeerde zichtbarezaken.nl weer als weblog. Het posten van artikelen, boekbesprekingen en video-experimenten bleef een activiteit die voor afleiding zorgde.

Van afleiding zoeken ben ik inmiddels teruggekomen. Ik wil me richten op de zaken die er voor mij toe doen en momenteel liggen die buiten het internet.

Wat nu?

Zoals bij aanvang van deze post gemeld zal de inhoud van mijn websites als archief benaderbaar blijven. Als ik op een gegeven moment toch weer online activiteiten zal ontplooien zal dit onder een andere naam zijn. Want het verleden herhalen is zelden een goed plan.

Komen al deze initiatieven daarmee tot een einde? Het antwoord is ronduit ja.

Zichtbare Zaken was online sinds 2004. De Roltrap sinds 2008. Eveneens als The Weekly Vlog die nu eveneens als archief te vinden is op theweeklyvlog.wordpress.com. De site huubkoch.nl bestaat sinds 1997. Alle activiteiten die ik op deze platforms heb ontplooid hebben hun functie gehad.

Dank dus aan de bloggers, vloggers, ondernemers en andere belangstellenden die mij in al die jaren hebben gevolgd, gereageerd op postings en activiteiten en die mij hebben gestimuleerd om het beste uit mijzelf te halen als mens, als weblogger, vlogger en ondernemer.

Het ga jullie goed. We komen elkaar wel weer eens tegen.

Met hartelijke groet,

Huub Koch (huubkoch@gmail.com)


41 gedachten over “Zichtbare Zaken Stopt

Voeg uw reactie toe

 1. Tjongejongejonge. Ik en mijn studenten en collega’s hebben ons jaren mogen laven aan de inspiratie die jij het grote interwebz toevertrouwde. Het was bizar mooi. Dank! Ik hoop dat je een mooie wending gaat maken of al hebt gemaakt. Het ga je goed!

  Like

 2. Huub een wijs besluit; aardse zaken voorop stellen! Ik wens je rust en mooie ontdekkingen toe en respect dat je gewoon de stekker eruit trekt! Het ga je goed! Groet van een oud-collega!

  Like

 3. Beste Huub Koch, mijn dank voor je prachtige weblog ‘Een aaneenschakeling van bizarre toevallen’ in november 2015 over mijn schilderwerken Painted Ladies. Heel veel succes en geluk met je nieuwe activiteiten, we treffen elkaar vast weer!

  Like

 4. Ja goh, hoewel niet heel verrassend vanwege jouw proces sinds 2013 is dit toch wel een moment om even stil te staan.

  Want ja, Zichtbare Zaken heeft ons lang geleden samen gebracht. Al doe ik daar Zichtbare Zaken als website misschien teveel eer mee en jou als mens te weinig maar laat ik dat goedmaken door te zeggen dat voor mij Zichtbare Zaken en Huub hetzelfde waren. Zichtbare Zaken was Huub en Huub was Zichtbare Zaken. Onze kennismaking heb ik aan die twee-eenheid te danken.

  En omdat jij een hele andere weg inslaat is het nu tijd om afscheid te nemen van Zichtbare Zaken, ik snap dat wel en heb ook even nodig eraan te wennen en laat je site daarom nog geruime tijd in mijn RSS reader staan, als is het maar als herinnering aan een site met heel veel moois.

  Bedankt Zichtbare Zaken, bedankt Huub, het ga jullie goed. Mooie nieuwe avonturen toegewenst Huub.

  Like

  1. Dank je voor je mooie woorden Peter, Zoals je al duidt heb ik een hele lange aanloop genomen tot dit moment. Zichtbare Zaken was een hele mooie episode uit mijn leven, maar het werd tijd om daar een andere invulling aan te gaan geven en… het stokje door te geven. Dus hou je RSS-reader maar in de gaten. En last but not least, ook jij heel erg bedankt voor alle jarenlange support.

   Like

 5. Beste Huub, het is er dan toch van gekomen. Ik heb je maar 1 keer ontmoet, maar denk nog wel eens aan je. Je bent een bijzonder mens, maakt(e) mooie stukken en ik vond het inspirerend om je proces op afstand te mogen volgen. Dank je wel daarvoor. Het gaat je goed. Veel plezier en wijsheid op je nieuwe weg. Hartelijke groet, Iris Keasberry

  Like

 6. Hoi Huub,

  Ik wens je veel goeds voor de toekomst. Hoop dat je de dingen kunt doen die je wil doen.
  We kennen elkaar alleen online ergens sinds 2010 of 11 schat ik. Ik had geen idee van dit grote verlies in je leven. Ik wens je vooral geluk!

  Met vriendelijke groet,
  Anneke de Bundel

  Like

 7. Ha Huub,

  Heel veel succes met je ‘nieuwe begin’!
  Je gaat vast en zeker nieuwe wegen inslaan, of dat heb je al gedaan….
  En dat is altijd verfrissend en vernieuwend en geeft weer nieuwe energie en motivatie!
  Ik ben benieuwd en zie vast de vruchten wel voorbij komen!

  Veel succes!

  Groet

  Petra

  PS: Schiet me te binnen, zomaar: het gaat niet zozeer om de vorm, maar om de inhoud….
  Ik merk dat veel mensen andersom denken: Eerst een vorm bedenken, terwijl de vorm vanzelf wel ontstaat terwijl je bezig bent.
  En dan bedoel ik met ‘vorm’ vooral: de organisatie, een structuur, inkaderen, vastleggen….
  Jij bent vormgever, dus je weet er alles van. En nu je ‘de vorm’ loslaat (zo lijkt het), is dit waarschijnlijk precies waar je behoefte aan hebt: Oude jasje trek je uit, dat zit te krap nu. Meer ruimte om iets nieuws te laten ontstaan. Van binnenuit…. Misschien heb je wat aan dat beeld dat ik erbij zie. 😉

  Het is ook de ommekeer die we in het groot zien, in de wereld: organisch laten ontstaan, groeien, creëren, ipv vaste kaders en strakke structuren.
  Van patriarchaal naar meer gelijkwaardig, egalitair, van binnenuit, vanuit de mensen zelf.

  Like

  1. Ha Petra,

   Geweldig dat PS.
   Vroeger noemden we dat een SUPER PS (SPS).
   Laten we het nu ook zo noemen… 😉
   Je beschrijft precies hoe het voor mij voelt!

   Hartelijks van Huub

   P.S. Natuurlijk ontstaat er van alles. Het broeit. Wat?
   Gewoon het leven dat weer zijn weg vindt.
   Vooral via de mensen waar ik in real-life mee omga.
   In die zin is de vorm ook veel aardser.

   Like

 8. Hallo Huub,

  Dank voor je update, en toch wel een echt afscheid nu van het internet en
  je website. Je blijft vast nog wel actief op Facebook waar we nog gelinkt
  zijn. Alle goeds!

  Groet, Alain

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: