Videoblogging Klassiekers (6)

Vlog History: Peter Oakley was een videodagboekmaker wiens YouTube-berichten een oprechte verhandeling vormden over het leven als een Britse gepensioneerde. Op het hoogtepunt van zijn roem was zijn YouTube-kanaal het meest bekeken account ter wereld, zelfs nu nog met meer dan 42.000 volgers en bijna 10 miljoen weergaven. Peter stierf in 2014 op 86 jarige leeftijd.


BBC Interview met Peter Oakley.

De voormalige radarmonteur (WW2) woonde in Bakewell (Derbyshire) in Engeland, en plaatste onder de naam Geriatric1927 434 video’s online tussen 2006 en 2014. Hij vlogde over diverse onderwerpen, variërend van herinneringen aan zijn kindertijd, de oorlog, tot en met zijn ervaring in het opzetten van een Google-account of grootvaders kooktips.

internetgrandad.jpg

Zijn debuut video, getiteld First Try / Eerste Poging en geplaatst in augustus 2006 blijft zijn meest populaire. Daarin zei hij: Ik ben echt zo oud als ik eruit zie. Wat ik hoop te kunnen doen is gewoon wat grappen, grollen en mopperen over het leven in het algemeen, vanuit het perspectief van een oude man die het allemaal heeft meegemaakt.

Peter maakte een korte afscheidsvideo waar YouTubers o.a. op reageerden met diverse herdenkingsvideos.


RELATED LINKS

The Internet Grandad, whose YouTube channel was once the most popular in the world | Peter Oakley op Wikipedia | De Videoblogging Links uit Web TV | Zwemmen in de beeldenstroom | Fijne kerstdagen met Geriatric1927 | First Try | Telling it all | The Old Tree | R.I.P. Geriatric1927


Een gedachte over “Videoblogging Klassiekers (6)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: