Graven in de Blogosfeer met Daan Keijzer

daan keijzer

Daan Keijzer is 21 jaar en student journalistiek. Hij maakt zich zorgen om de verschuivingen binnen zijn toekomstig vakgebied, waarbij de traditionele journalist steeds meer taken uit handen moet geven.

De opkomst van blogs en vlogs is zowel oorzaak, als gevolg van deze veranderingen. Oorzaak omdat deze media de grens tussen wat journalistiek is, en wat niet, doet vervagen. Gevolg omdat de journalistiek op zoek is naar alternatieven en nieuwe samenwerking, en wellicht juist blogs en vlogs de toekomst kunnen zijn. Iedereen is journalist, specialist en moralist tegelijk.

Daan Keijzer gaat het gesprek aan met bloggers, vloggers, ondernemers en journalisten. Personen die het bereiken van hun doelgroep uitstekend in de vingers hebben. De plek waar hij verslag doet heet Graven in de Blogosfeer. Daarnaast schrijft hij over Dementie en Alzheimer. Ook werkt hij als freelancer op de sportredactie van het Noord Hollands Dagblad.

Gewoon lekker jezelf blijven

Naar aanleiding van een discussie over blogs en sociale media op Facebook raakten wij in gesprek over internet, sociale media en journalistiek. Over thema’s als idealen, theorie en praktijk, genereren en inpikken van aandacht, positie bepalen, mediawijsheid en keuzes maken lees je in zijn blog-publicatie “Internet is democratie in actie” dat vandaag verscheen. Een lezer van zijn blog gaf Daan onlangs een tip: Gewoon lekker jezelf blijven! Vooral doen zeg ik, en… blijf vooral graven.

http://www.dailymotion.com/blog/video/498563?key=9rzewkfwuro68tfpn58qv9mgukv1csz66yu46z8g

Digital Literati – Video by Daniel Meadows

Gerelateerde links

Kijken in de Ziel – Journalisten | Medialogica | Mediawijsheid | Hoe haal je meer uit de media | Van internet TV tot videobloggen | De Tao van Communiceren | Zwemmen in de beeldenstroom | Waar moet ik nu weer over bloggen? | De nieuwe verhaallijnen | Wat bloggers kunnen leren van dichters

54 gedachten over “Graven in de Blogosfeer met Daan Keijzer

Voeg uw reactie toe

    1. Ha Yvonne, jouw ideaal als journalist neem ik aan. Dat neemt niet weg dat internet een democratisch medium is. En wat commercie betreft en de narigheid waar je collega Kouwenhoven het over heeft: is dat alles niet zo oud als de wereld zelf? En een gevolg van diezelfde democratie. Dergelijke feiten bestaan in gradaties. Van rauwe spam tot de milde zelfpromotie van de gemiddelde ZZP-er. Van wikipedia tot handleidingen voor terroristische acties. Voor de excessen hebben we de journalistiek of justitie. Die natuurlijk ook in wisselende mate succesvol zijn. Al met al gewoon het leven zelf. Waarbij ieder mens zijn eigen houding of positie kan bepalen.

      Like

      1. Natuurlijk zou ik het Internet niet willen missen. Ik denk wel dat het de democratie bevordert door o.a. snelle verspreiding en reacties. Voor mij ook bron van informatie waar ik dagelijks gebruik van maak. Vind mensen om mee de natuur in te gaan. Contacten met verre vrienden enz. En mooi dat ik dat interview met jou kon lezen en daardoor weer over mijn idealen als journalist ging denken. Goede herinneringen!

        Like

        1. Gelukkig maar dat we het vermogen hebben om de positieve kanten van dit soort zaken te blijven zien. Ik geloof dat energie stoppen in de dingen die een waarde voor je hebben beter werkt dan het bestrijden van de dingen. Een kwestie van energiemanagement… 😉

          Like

      1. Prima om bij je standpunt te blijven, er zitten ook veel haken en ogen aan een mening ventileren via internet en social media. Journalisten voelen zich vaak belemmerd door het overaanbod van meningen, zeker daar waar de nuance ontbreekt. En niet iedereen wil laten weten hoe hij/zij denkt vanwege de mogelijkheid dat ook je werkgever meekijkt. Is het dan vreemd dat mensen voorzichtig zijn? Bovendien: iedereen heeft recht van spreken, maar het is de enkeling die ook werkelijk zijn huiswerk heeft gedaan.

        Like

Plaats een reactie

Omhoog ↑