Rotterdam. Saai is het hier niet.

Rotterdam. Ik woon er. Ik ben er geboren. En heb er – soms – zowel een haat- als een liefdesrelatie mee. Het is een stad. Een begrip. Een wereld op zich. Een economische realiteit die op het gebied van kunst en cultuur, integratie en veranderende bevolkings-samenstelling genoeg pluspunten biedt om tegenwicht te bieden aan de onontkoombare belasting op mens, brandgrens en milieu.

Rotterdam 2040. The Future or Now?

In Rotterdam gaat het niet alleen om stenen, bruggen en gebouwen, maar vooral om mensen. Dat de geschiedenis niet altijd even vlekkeloos verlopen is en wat de gevolgen waren voor stedenbouw en bevolking wordt uitstekend uitgelegd door Gyz La Riviere in deze documentaire van anderhalf uur.

Plattegrond van de hele wereld

Ja, het is en blijft een bruisende stad. Rotterdammers – arm en rijk – dromen, lachen, huilen, schelden, werken, vrijen, feesten, zweten, ondernemen, luieren, winnen (en verliezen). Rotterdam is niet zómaar een plek: het is kop én staart van culturen en beschavingen. Laboratorium waar nieuwe fricties en vraagstukken opduiken. Plattegrond van de hele wereld.

Rotterdam 2015

De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Bijblijven is geen sinecure. Naast de gebruikelijke media is er volop aanbod qua nieuwsgaring beschikbaar.

Ik noem er hier een paar die me weten te boeien.


http://www.riorotterdam.nl

RIO is een webmagazine voor verhalen die van invloed zijn op het dagelijks leven van de Rotterdammer. Nieuwe stemmen van Rotterdammers (op wijkniveau) die vanuit hun persoonlijke visie reageren op dingen die hen dwars zitten, waar ze trots op zijn of die gewoon laten zien waar zij zich voor inzetten. Zij laten via RIO zien wat er leeft in de stad, hoe zij hun stempel drukken om zo anderen te inspireren dat ook te doen.


http://versbeton.nl

Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. Ze duiden de stad, hebben het beste met haar voor, en richten zich op politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap, economie en human interest. Vers Beton is geen platform voor snel nieuws of uitgaanstips, maar een plek voor diepgang en reflectie.


http://bogue.nl/

Bogue is een online multimedia-platform dat door jonge creatieven is opgezet. Bogue is een huis vol schrijvers, bloggers, art-directors en allerhande beeldbewerkers. Met eigen content brengen wij Rotterdam op originele en authentieke wijze in beeld.


http://www.stadslog.nl

Online de boeiendste ogen, oren en hersens van de stad bundelen. Zodat Rotterdammers, thuis en over de hele wereld, 24/7 kunnen genieten van eigenzinnige en messcherpe bijdragen over hun geliefde 010. Dát is het idee.


http://www.dekrachtvanrotterdam.nl

Deze expositie is een podium voor de stad, haar bewoners en de fotografen. Want deze stad is meer dan de moderne metropool die na het bombardement in 1940 uit de bouwput verrees. En ook zoveel meer dan de skyline, de Erasmusbrug, de Koopgoot, of de supporters van Feyenoord. We moeten dat alleen wel laten zien. In alle schoonheid en kracht die deze stad heeft.


http://www.oogoprotterdamcentrum.nl

Oog op Rotterdam-Centrum verrast u dagelijks met bijzondere en unieke foto’s uit verschillende delen van Rotterdam-Centrum, op verschillende momenten van de dag en vanuit verschillende invalshoeken gemaakt.

historischrotterdam.jpg

En dan nog deze…

Nomad & Villager over de Maasvlakte.
http://nomadandvillager.com/bestemmingen/de-maasvlakte/

Nomad & Villager over armoede in Rotterdam.
http://nomadandvillager.com/bestemmingen/armoede-in-rotterdam/


Als uitsmijter The Usual Suspects…

http://www.bloqued.com
https://gersrotterdam.nl
http://rotterdam.startpagina.nl
http://www.debuikvan.nl/rotterdam
http://www.rijnmond.nl
http://www.dichtbij.nl


Eén ding is zeker. De omgeving van de mens is de medemens. – J.A. Deelder.


Update: Jegens en Tevens Met o.a. Kunst in Rotterdam.


9 gedachten over “Rotterdam. Saai is het hier niet.

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: