Robert Pino (1959-2014)

robertquote.jpg

Op 5 maart jongstleden is Robert Pino op 54 jarige leeftijd overleden. Robert was één van de eerste klanten van Zichtbare Zaken en een bijzondere en charismatische man die zijn sporen had verdiend als executive coach, strategy consultant, auteur en motivational speaker met een bijzondere insteek: Life Alchemy.

robertwebsite.jpg

De eerste opdracht die ik kreeg was een redesign van zijn website. Het was zijn derde op rij. Als vervolgopdracht mocht ik een flash-intro maken dat een visuele vertaling was van het achterliggende gedachtengoed. Nu zou je daar een infographic video van maken.

robert pino

Tijdens een presentatie van Robert Pino en Danny Romeijn (The Public Opinion) in 2005, tijdens het Rotterdamse Zakenfestival in het WTC, werd ons eerste contact gelegd. Robert was tevens auteur van diverse boeken over leiderschap en strategie, waar ik gesigneerde exemplaren van kreeg. Absolute Victory en Corporate Aikido. In dat laatste boek introduceerde hij het gedachtengoed van Aikido in het bedrijfsleven. Hij was ook grondlegger van een eigen Martial Art vorm: Chu Yu Do.

Vrij snel na onze ontmoeting verlegde hij zijn werkterrein naar Amerika, waar het Pino Center for Growth eerst kantoor hield in Chicago en later in Los Angeles. In Nederland was hij regelmatig te zien op TV in de programma’s Angstvanger, De Naakte Waarheid en de Nacht van Bart. In Amerika o.a. bij CNN en Oprah.

Danny Romeijn, tegenwoordig directeur van PPT Design, en een goede vriend van Robert maakte een In Memoriam Video over zijn leven en vriendschap. Over Robert’s Corporate Aikido activiteiten maakte Master-Trainer Dick van der Meer deze video met opnamen uit KRO’s Nieuw Nederlands Peil, waarin een interview met een CEO van Unilever over wat Robert’s Corporate Aikido voor hem en zijn bedrijf betekent.

4 gedachten over “Robert Pino (1959-2014)

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: