En nu even iets persoonlijks (24)

leegteparel

Op zoek naar de kracht van leegte
Verlies is een transformatieproces. Fysieke afwezigheid schept een leegte, maar die leegte is zeker niet niets. Eerder een uitgangspunt voor een ervaring. Bijvoorbeeld het ervaren van de winst die vooraf ging aan dat verlies. Het oude loslaten en het nieuwe omarmen is niet eenvoudig. Het vraagt om een nieuwe balans. Vooral een evenwicht tussen het doen en het zijn. Om te beginnen daar waar je bent, waar je nu staat.

leegte4.jpg

Alles is energie. En als de vorm van een leven, van een bedrijf, van een voorwerp uiteenvalt worden de tastbare elementen en het wezen weer onderdeel van het grotere geheel. Recycling. Wie na-bestaat maakt een soort van geboorte mee. In een nieuw leven dat vraagt om ruimte en tijd. Om rust en bespiegeling voor het laten ontstaan van richting, stabiliteit en vernieuwing. Daar kan iets heel moois uit voortkomen.

leegte5

Wat is geweest en wie je bent neem je met je mee. Vertrouw er maar op dat niets van waarde verloren gaat. Natuurlijk zit je tussen de brokstukken, het gemis, de tranen, de nutteloze kledingkast, de dozen vol herinnering en de patronen die horen bij een andere tijd. Maar de aardbeving is al voorbij. Verrassend is vooral dat alles een plek kan vinden in het nieuwe bestaan, ook dat wat van geen nut meer is. Geef jezelf een geschenk: be mindful, take care, take it easy. Leef en geniet.

Advertenties

20 gedachten over “En nu even iets persoonlijks (24)

Voeg uw reactie toe

  1. Fijn om te horen. Het enige wat ons van leven na verlies kan weerhouden is de angst voor verdriet, gemis of de toekomst. Het is niet iedereen gegeven om door die gevoelens heen te gaan en ze los te kunnen laten. Toch is het mogelijk. Als je je herinneringen weet te koesteren.

   Tussen een stapel boodschappenbriefjes van Lide vond ik deze week één velletje papier met deze tekst:

   When you think of me
   Remember the way that I used to be
   Remember the times I held you tenderly
   Remember the way that I loved you

   Dat helpt 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: