Relatie is een bestaansreden

relatie

Ondernemen, communicatie en het alledaagse kennen een gezamenlijk draagvlak: relaties. In beweging komen en relatievorming zijn beiden de motor van verandering, èn van het leven. Actief delen en ruilen bepaalt de verbinding. Zonder verbinding geen communicatie, duurzame actie, waarde of energie. Trouwens… is niet alles één ondeelbare stroom? Waarin ieder moment, beeld of gedachte zowel cliché of nieuw kan zijn.

Het leven van alledag kent een weergaloze schoonheid, schreef ik als jonge dichter in 1975. Bijna 40 jaar later kan ik die uitspraak nog steeds onderschrijven. Het alledaagse is voor iedereen, inclusief de kunstenaar en de ondernemer, een blijvende inspiratiebron. Tenminste, als je de schoonheid, de waarde, de zingeving en de inspiratie kunt beleven. Het weergaloze is een ervaring zonder geheugen.

Zoals een ervaring zich niet laat vastleggen, zo is werk, leven of communicatie niet simpelweg te vangen in woorden. Toch ligt in het telkens opnieuw zoeken naar woorden (of beelden), om een ervaring te delen, de kracht die verbinding mogelijk maakt: de ontmoeting die zender en ontvanger zin geeft en een rol in het verhaal. Communiceren is zowel eenvoudig als complex. Relatie is een bestaansreden.

Reageren?

Afbeelding: Advertentie Van Gogh Museum Café

Recente postings

> 8 Jaar Zichtbare Zaken!
> En nu even iets persoonlijks (21)
> Woordenloze Woensdag (121)
> Energie door Wisselwerking
> Een Mini-saga over stoppen

3 gedachten over “Relatie is een bestaansreden

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: