Puur kwispelstaarten

puurjij

Judith Webber schreef Laat jezelf zien en Kies en ze kiezen jou. Daarmee positioneerde zij zich als pure ondernemerscoach. Onlangs verscheen 100% Puur Jij (altijd en bij iedereen) De basis voor duurzame relaties, zakelijk en privé. Ditmaal schreef Judith het boek samen met Pauline Sibbel. Een nieuwe lente en een nieuw geluid!

Starten, stoppen en blijven puzzelen

In 100% Puur Jij wordt de lezer gevraagd stil te staan bij vraagstukken als: Waarom 100% Puur Jij? Waarom kiezen voor duurzame relaties? En Hoe realiseer je duurzame relaties?

Die zoektocht naar je ware jezelf vergt de nodige ontdekkingen, o.a. van manieren die al of niet werken. Vroeger werden manieren die niet werkten fouten genoemd. Zolang je er van leert, zegt Jan van Setten in zijn voorwoord, is het groeipijn en kun je dus niet van fouten spreken.

Het is verwarrend eenvoudig en betekent niet: dat doen we wel even… Het is de eenvoud die je ontdekt nadat je door de nodige verwarring heen gekomen bent. Want je kunt starten, stoppen en blijven puzzelen èn je kunt ieder moment opnieuw kiezen.

Op zoek naar verbinding

Wat is er nodig om openheid, vertrouwen en verbinding tussen jou en de ander te realiseren? In 100% Puur Jij dagen Judith en Pauline je spelenderwijs uit je dieperliggende wensen en verlangens helder te krijgen. Om altijd en bij iedereen puur jezelf te kunnen zijn. Daarbij nodigen ze je uit om de belangrijkste en meest intieme relatie aan te gaan: die met jezelf! Want 100% Jij is de basis voor duurzame relaties met ieder ander, zowel zakelijk als privé.

100% Puur Jij is een bijzonder persoonlijk verhaal. Judith en Pauline maken je deelgenoot van hun angsten, twijfels, hun onzekerheden en de stappen naar vrijheid. Je voelt mee als het niet klopt. Je gaat van angst naar diepe verbinding. Je kiest 100% voor jezelf. Je komt in beweging. Je gaat kiezen en ont-schapen. En komt tot de conclusie dat de lessen in het leven meestal niet voortkomen uit de geluksmomenten.

puurjijboek.jpg

Zeg ja tegen alles wat er is

100% Puur Jij is een positief boek met een andere insteek dan de eerdere boeken van Judith Webber. Daarmee is het nog persoonlijker van aanpak en zoekt het boek oude- en nieuwe grenzen op. Zodoende ervaar je als lezer sterker de kracht en de kwetsbaarheid van het boek.

Door het intieme karakter van de verhalen worden we geraakt en aangesproken, maar wordt onze aandachtsspanne ook op de proef gesteld. Voor mij persoonlijk duurde het op een gegeven moment te lang voor ik het gevoel kreeg dat het weer over mij als lezer ging.

Dit doet niets af aan de oprechtheid en de waarde van de persoonlijke ervaringen van Judith en Pauline. De problematiek in de persoonlijke-, de relatie- en de zakelijke sfeer is zeer herkenbaar, maar als uitvoerige ontboezeming lijkt het bedoeld voor een wel heel specifieke doelgroep.

Anders dan in de voorgaande boeken.

Maak van je AU punten je WAUW punten

100% Puur Jij heeft als rode draad de volgende boodschap: Als je kunt zijn wie je bent met al je gekkigheden, dan kun je ontspannen. En als je ontspant, komt er zoveel meer uit je handen, uit je hart.

Je moet jezelf kunnen zijn, want als je je niet op je gemak voelt, kun je niet excelleren. Dus als je voor een relatie gaat, ga er dan voor de volle 100% voor. Of dat nu met jezelf is of met de ander, in elke context.

Helemaal mee eens, al is het verwarrend eenvoudig. En in de volgende alinea’s komt Judith tot de kern van wat de ultieme bestaansreden van dit boek is: dat stapje verder gaan, voor de volle 100%.

Judith: Ik mag kaders voor mezelf stellen, waarbinnen ik kan spelen; dat heb ik nodig. Inmiddels vind ik steeds meer manieren om mezelf te kaderen, te zorgen dat ik focus behoud, want alleen het benoemen van mijn thema en mijn doelgroep (In Laat jezelf zien en Kies en ze kiezen jou – HK) bleek niet voldoende. Dus werd het starten, stoppen en blijven puzzelen èn ieder moment opnieuw kiezen.

Door Pauline ben ik toekomstscenario’s gaan maken. Het gaat er om dat je je nu al voorstelt hoe het is als je daar bent.

Vandaag begint de eerste dag van mijn nieuwe leven.
Ik heb net zoveel invloed en impact als ik zelf geloof.

Daarmee spreek je een creërende kracht aan: Puur kwispelstaarten.


100% Puur Jij is te koop bij Managementboek.


Judith Webber Visual Storyboard | Puur Ondernemen | Puur Facebook


7 gedachten over “Puur kwispelstaarten

Voeg uw reactie toe

  1. Dank je voor je oprechte blik op ons boek Huub!

    Mooi dat je een van de laatste regels quote, dit is de essentie!

    “Vandaag begint de eerste dag van mijn nieuwe leven.
    Ik heb net zoveel invloed en impact als ik zelf geloof.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: