Mama! Ik hang in de Kunsthal!

flyerdam in de kunsthal

De Kunsthal Rotterdam presenteert deze zomer met de tentoonstelling The Kids Are All Right vijftien jaar geschiedenis van Showroom MAMA. Dit Rotterdamse platform voor visuele cultuur onderzoekt de grens tussen beeldende kunst en populaire cultuur. Mijn werk hangt er ook!

baroeg culture

Eén van de onderdelen van The Kids Are All Right is een remake van Flyerdam de expositie en het boek over Rotterdam flyerculture from the 80′s till now. In de kunsthal kun je 9 affiches zien die ik in 1992 maakte voor het Open Jongeren Centrum Baroeg in Rotterdam Zuid.

baroeg concert

The Kids Are All Right toont een prachtige caleidoscoop aan uitingen geconcentreerd rond vijf pijlers uit de geschiedenis van Showroom MAMA waaronder Comics, Street Art, Kunstenaarscollectieven, Publieksparticipatie en Grafische Vormgeving. Nog tot 23 september!

baroeg girls only

Over Flyerdam schreef ik eerder op dit weblog in Rotterdam flyerculture 80′s till now en Het gevoel van de tijd en Flyerdam komt er ook aan. Inmiddels is het alweer 20 jaar geleden dat ik de affiches voor Baroeg heb gemaakt. Handmatig met collagetechniek en kopieermachines.

baroeg metal

Voor meer informatie over deze ontwerptechniek: bekijk deze presentatie over Personal Projects > Van Personal Magazines tot Personal Websites. Persoonlijke Projecten zijn voor mij nog steeds dè broedplaats en inspiratiebron voor de dagelijkse praktijk.

Update: The Weekly Vlog (50) Posters at The Kunsthal.

corvaanhuub

Stofhoes (elpee) met als inhoud affiche verjaardagsfeest Cor Vaandrager in Café Fiege met Krijn (1986), met op de stofhoes de tekst ‘Huub, Welcome to Department of Youth, Cor’ het jonge dichters coaching-project van Vaandrager. – Gepubliceerd als extra bijdrage in: ‘Flyerdam’ van Gyz La Riviere.

7 gedachten over “Mama! Ik hang in de Kunsthal!

Voeg uw reactie toe

  1. @huubkoch jij ook? ;-0

    ik heb er vorig jaar letterlijk gehangen (mijn “werk” dan) #kunsthal. dat is nog een heel verhaal (DM je) maar #Mama moet mooi zijn hoor ik #kunsthal
    ben jij dat met die blauwe trui? 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: