Een spannend, ontroerend en poëtisch avontuur

Er was eens een juwelier die op een dag besloot de mooiste gouden ring van zijn leven te gaan maken. Dat kwam zo: Het was een rustige tijd, veel van zijn collega’s maakten zich grote zorgen. Maar deze juwelier wist dat het geen zin had om je zorgen te maken. Het leven loopt zoals het loopt, had hij geleerd en je moest vooral je kansen grijpen. Eindelijk had hij nu de kans zijn droomring te maken. Nadat hij de laatste paar bestellingen had afgehandeld, ging hij aan de slag. Hij smolt het goud dat hij nog had liggen en maakte er een mooi slank staafje van. De hele nacht werkte hij aan de ring. Hij vergat zelfs te eten.

Dit is geen kerstverhaal, maar het zou er een kunnen zijn. Het is ook geen sprookje, maar het is wel heel sprookjesachtig. Het is een verhaal over geloof, hoop en liefde en over overvloed, vrijheid en geluk. Een lofzang op het leven èn op leren, ondernemen en liefhebben. Ieder conflict in het leven van de personages uit het boek staat garant voor een heel specifieke vorm van groei: een persoonlijke vorm van groei. Petra Maartense schreef een vertelling die nu al een klassieker is.

Alles wat je met liefde doet, gaat goed

Vanaf pagina één wordt je als lezer meegesleurd in een snelstromend doolhof van gebeurtenissen, waarin sieraden met een schok de wereld veranderen en van invloed zijn op de figuren die het boek bevolken. Ook de hoofdpersoon zelf ontkomt daar niet aan. De echte heldenrol in het boek lijkt echter weggelegd te zijn voor het magische object: iedere nieuwe ring in de reeks creaties van de juwelier zorgt voor terugkeer naar waarheid, genezing, vertrouwen, kennis en verandering.

Petra Maartense studeerde ooit op de school voor de journalistiek. Zij koos daarna voor een televisiecarrière en maakte 20 jaar lang reportages en documentaires. Bij het Nos-Journaal, bij Urbania van de VPRO, etcetera. Onlangs koos zij ervoor het schrijven weer op te pakken. Het resultaat is De Magische Gouden Ring, een vertelling.

Petra: Ik had een verhaal gelezen over een molenaar die met zoveel liefde het meel maalde voor een heel dorp, dat iedereen gelukkig was. Dat merkten ze pas toen die molenaar er niet meer was. Alles wat je met liefde doet, gaat goed. Dat is geen sprookje, dàt is juist de realiteit: wat je ook doet, het gaat om de intentie waarmee je het doet…

De Magische Gouden Ring is een verhaal dat je in 1 ruk uitleest en dat al snel boven zichzelf uitstijgt en de diepste wensen en verlangens van de lezer moeiteloos weet aan te raken. Petra: …dat het gaat om de intentie vertelde ik een juwelier die ik tegenkwam en hij was verbijsterd. Ik verwoordde daarmee wat hij zijn leven lang in stilte deed: sieraden maken met liefde en aandacht voor de mens.

De Magische Gouden Ring is een opmerkelijk boek. Uniek, meeslepend en onvergetelijk. Na lezing wil je, aan iedereen die het horen wil, laten weten dat dit boek bestaat. Want het heeft bijzondere betekenis voor de volwassene zowel als voor het kind in jou. Daarmee is het voor iedere doelgroep geschikt. Als Cadeau van de Sint, voor Kerst of bij iedere andere gelegenheid.

De Magische Gouden Ring is een verhaal dat op speelse wijze mythische vormen aanneemt. Het neemt je 14 hoofdstukken lang mee in een spannend, ontroerend en poëtisch avontuur waarin je leest hoe je je eigen leven en dat van anderen drastisch kunt veranderen. Een droomboek! Je kunt het bestellen via de website van Happy View.

5 gedachten over “Een spannend, ontroerend en poëtisch avontuur

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: