5 jaar bloggen: de 1111-ste posting!

1111

Vandaag publiceer ik de 1111-ste posting op dit weblog. De eerste posting werd op zondag 26 maart 2006 geplaatst om 21:08 in de categorie Communicatie. Ik ben gaan bloggen om een kijkje in de keuken van Zichtbare Zaken te geven en te bloggen over alles wat mij boeit en bezig houdt. Succes is niet afhankelijk van het aantal reacties of het aantal lezers. Een posting is gevoelsmatig wel beter geslaagd als ik er prikkelende reacties op krijg. Dat gebeurt tegenwoordig steeds vaker op Twitter of via email.

Ik laat me graag inspireren door mensen. Wat me boeit kun je vinden onder categorieën. Er komen steeds nieuwe onderwerpen en formats bij, zoals Zinderende Zondag en Zomaar een Zaterdag.

brandinnovation

Mijn meest gelezen blogpost is More than a Name. De Checklist voor Productnamen, Bedrijfsnamen en andere Merknamen. Alleen daar op krijg ik al zo’n 50 tot 70 bezoekers per dag. Naamgeving is blijkbaar een hot item. Ook op mijn artikel Een pakkende naam voor jouw bedrijf krijg ik veel hits. Andere succesvolle postings kun je vinden in Waar moet ik nu weer over bloggen? en in de zijbalk.

Bezoekers aantallen zijn net zoiets als kijkcijfers, ze worden beïnvloed door het weer. Gemiddeld krijg ik tussen de 1000 en de 3000 unieke bezoekers per maand. In mijn optiek niet echt opmerkelijk. Desondanks ben ik voor een specifiek soort lezer interessant, vanwege het oeuvre. Soms ben je verrast als je opeens merkt dat er veel meer lezers zijn die je waarderen dan je dacht. Iedere reactie krijgt daardoor een extra toegevoegde waarde.

Bloggers die, net als ik, een lange adem hebben blijven me boeien en bezighouden. Ze staan op dit weblog meestal in de blogroll. De accenten en mijn interesses verschuiven van maand tot maand. In feite vorm je met elkaar een virtuele generatie die elkaar ooit heeft ontdekt en met elkaar meegroeit op internet. Helemaal Society 3.0.

Als videoblogger kun je filmpjes maken over het dagelijks leven of met jezelf in de hoofdrol, ik gebruik video zelf als laboratorium om artistieke experimenten te doen. Mijn fascinatie voor De Roltrap als thema en onderwerp is ontstaan op basis van eerder onderzoek naar inspiratiebronnen: Vrienden, Mensen, Ervaringen, Plekken en Dingen.

Video interviews, zoals Nic Askew ze maakt, boeien mij meer dan de meeste Talking Head videoblogs. Wat in dialoog ontstaat heeft blijkbaar een andere kwaliteit. Uitzondering is Mike Moon. Die geeft al jaren dagelijks een kijkje in zijn leven. De zoekende stijl van Henk-Jan Winkeldermaat spreekt mij ook aan. Dat ervaar ik als echt.

Ik heb een wisselend blogritme. Jarenlang postte ik zowat iedere dag. Maar de laatste tijd kun je dat net zo goed laten, omdat je lezers dat amper kunnen bijhouden. Er is teveel, van alles. Vandaar dat ik nu maar 1 tot 2 maal per week iets nieuws wil plaatsen. Gewoon omdat je er zin in hebt of iets te melden.

Steeds vaker ben ik columns gaan schrijven of neem ik filosofische onderzoekingen als uitgangspunt. Een artikel schrijven vraagt tijd èn het blijft natuurlijk wel liefdewerk. Ik blog inmiddels 5 jaar. Vandaag voor de 1111-ste keer. Dank aan Debbie Bernasco voor de vragen.

Binnenkort gaat er wel wat veranderen. Provider Web-log.nl gaat overstappen van Typepad naar WordPress. Dat heeft nogal wat gevolgen, die ik niet kan overzien. Binnen Zichtbare Zaken ben ik bezig met nieuwe plannen. Alles stroomt en ik ga mee. Jij ook?

Advertenties

6 gedachten over “5 jaar bloggen: de 1111-ste posting!

Voeg uw reactie toe

  1. 1111 fantastisch en proficiat, Huub. Je weet dat 11-11 een feestelijk getal bij ons in het zuiden is. Bij jou nu ook dus 🙂
    Die overgang van Typepad naar WordPress is een goede zet. Volgens mij heb ik dat blog al eens voorbij zien komen. Wellicht per ongeluk. Vroeg me al af hoe het zat. Nu heb ik het antwoord. Mooi mee in de stroom.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: