How to live without visibility

scholte1

Terwijl bijna iedereen tegenwoordig werkt aan zichtbaarheid, besloot Rob Scholte tijdens de eeuw-wende te kiezen voor onzichtbaarheid.

scholte2

Rob Scholte. Kunstenaar. Gisteren ontmoet tijdens een feest. Een bijzonder vitale man, in een rolstoel (wie de geschiedenis kent weet waarom). Een man met een bewonderenswaardige levenslust.

scholte3

Scholte is inmiddels 10 jaar buiten beeld. Deze mediastilte is een bewuste keuze. Hij vroeg zich af: How to live without visibility? Scholte heeft geen Twitter, geen Facebook en geen Website.

scholte4

Zijn mediastilte gebruikt hij om te bewijzen dat je ook zonder media, of ze nu oud zijn of nieuw, kunt bestaan. In april 2011 werd zijn expositie Glossy geopend bij Jaski Art Gallery in Amsterdam.

scholte5

Zijn visie vat hij als volgt samen: In the future everyone will be Anonymous for 15 minutes. Op de Incubate Pirate Conference in 2010 sprak hij over zijn visie op Copyrights. Zie het onderstaande filmpje

Een andere uitspraak van de kunstenaar in dit fimpje: Secrets don’t exist. They Are just facts you don’t know about. Bekijk Fullscreen!

5 gedachten over “How to live without visibility

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: