Positioneren met kronkelige kniplijnen

positioneren-gd

De flyer was zwart/wit uitgeprint op 90 grams lasergeschikt kopieerpapier. De trainer had gebruik gemaakt van grote vette witte letters in een zwarte balk voor de titel van de cursus. Daaronder stonden, in de letter Arial, de belangrijkste elementen van de inhoud van de cursus. Bovenaan het A5 velletje papier (je zag de onregelmatige kniplijnen van de schaar die het A4’tje had doorgesneden nog zitten) stond een plaatje dat niet echt de lading dekte. Onderaan stond een afbeelding die als logo geen belletje deed rinkelen. De naam van de trainer stond in dezelfde letter als de andere tekst. Niet echt onderscheidend of anderszins opmerkelijk. En toen vroeg hij aan mij: wat vind je hier van, spreekt het je aan?

Uit de antwoorden op mijn vragen bleek dat de trainer dit soort activiteiten naast zijn vaste baan als HBO-docent deed. Het feit dat hij er maar een gering bedrag mee ontving was geen bezwaar. Dat ligt natuurlijk heel anders als je van je activiteiten moet leven. Ik vroeg of de trainer wel eens aan een andere doelgroep les gaf dan particulieren en studenten. Dat bleek het geval te zijn. Een cursus voor een groep directieleden stond hem nog vaag in het geheugen.

Afgezien van de vraag of een zelfgemaakte flyer (van iemand die amateur is op het gebied van vormgeving) correct kan zijn, kon de flyer toch grotendeels de toets doorstaan. Simpelweg omdat hij de lading dekte. Voor een cursus van 30 euro voor 3 sessies van 2 uur, hoef je natuurlijk geen 4-kleuren folder op hoogglanzend papier te maken. Zeker niet als het maximaal aantal deelnemers tussen de 5 en de 10 personen ligt en die deelnemers binnenkomen via je nieuwsbrief, je netwerk en via flyers bij bibliotheken.

Maar stel nu dat je als hoofdactiviteit cursussen geeft aan leden van management-teams, met tussen de 5 en de 10 deelnemers die voor zo’n cursus van 3 dagen 3000 euro per persoon betalen… ja, dan ga je met een zelfgeprint A5 flyertje, dito locatie, catering, doelen en verwachtingen, met 100% zekerheid zorgen dat jij en je achterban vaste klant bij de voedselbank worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: