De Nieuwe Verhaallijnen is online!

Mensen en hun levensverhalen tot leven brengen, dat is wat Sigrid van Iersel drijft. Of zij dat nu doet in het kader van levensverhalen of binnen een journalistieke productie. De rode draad is oprechte interesse. De passie voor verhalen kent Sigrid al van jongsafaan.

Sigrid houdt van biografische complexiteit. Daarmee toont zij haar betrokkenheid bij mens en maatschappij. Haar insteek ligt op het grensgebied van literatuur, journalistiek, sociologie, psychologie en filosofie. Dat is de kern en actieradius van haar bedrijf Verhaallijnen.

Verhalen beantwoorden in onze samenleving aan een diep gevoelde behoefte aan zingeving. Zowel bij particulieren als bij organisaties. De wijze waarop verhalen verzameld worden en tot product omgevormd (tot artikel, boek, tijdschrift, blogposting of workshop) verschilt per context en doelgroep. Verbinden blijft de rode draad.

Met Sigrid van Iersel heb ik het afgelopen jaar samengewerkt aan het samenstellen van een Merkwijzer, een communicatie-concept en een communicatie-strategie. Een zichtbaar resultaat hiervan is de vernieuwde website verhaallijnen.nl, die zojuist live is gegaan.

In de vormgeving van deze website is allereerst aandacht besteed aan een restyling van de huisstijl, zodat deze beter kon functioneren binnen de nieuwe opzet. Zo is de verhouding tussen beeldmerk en typografische vormgeving meer in evenwicht gebracht.

Opvallend is de wijze waarop beeldmateriaal binnen de nieuwe opzet de redactionele invulling ondersteunt. Op basis van de Merkwijzer is hierbij gekozen voor een documentaire insteek die het thema levensverhalen van mensen en organisaties visualiseert.

Voor het fotografisch materiaal werd gekozen uit de persoonlijke collectie van de schrijfster, de verzameling van ondergetekende en werd van andere Vintage en 50-er jaren fotografie gebruik gemaakt. Daarmee werd gewerkt aan maximale herkenbaarheid voor doelgroepen en aan verdieping van de betekenis van haar werk. De portretfoto’s van Sigrid werden gemaakt door Edwin Weers.

De kracht van verhalen zet Sigrid dagelijks in voor opdrachtgevers. Dit uitgangspunt heeft zij tevens, sinds jaar en dag, op labyrintische en duizelingwekkende wijze op haar weblogs uitgewerkt en ingezet. Door deze rijkdom opnieuw te vertalen naar communicatie, presentatie en productaanbod weet Sigrid haar passie, talent en expertise op hedendaagse wijze in te zetten voor haar bedrijf, haar volgers, fans en voor haar klanten. Door het aanbod van website en weblog samen te brengen op één plek werkt zij aan integratie van productaanbod en artikelen die dienen als cases.

Bij de start van onze samenwerking riep ik uit: Tjonge! Wat heb jij een passie voor verhalen! Daarbij heb ik ontdekt dat die passie bestaat uit vertellen, verleiden, verbeelden en verbinden. Verbondenheid tussen mensen stimuleren (in organisaties, families en andere samenwerkingsverbanden), door middel van verhalen, dat is waar het allemaal om draait!

Advertenties

4 thoughts on “De Nieuwe Verhaallijnen is online!

Add yours

 1. Ik heb de vernieuwde site daarstraks zitten bekijken Huub. Complimenten, ook aan Sigrid, het ziet er prachtig uit. Het beeld is uiterst sterk, het doet je meteen aan storytelling denken, het intrigeert, het heeft een heerlijke sfeer. Kortom het prikkelt om te lezen.

  Like

 2. Fijn om te horen Stan! Dat was ook helemaal de bedoeling! Het is trouwens heerlijk om met een klant heel nauw samen te werken aan de vormgeving van een nieuwe stap in zijn/haar ondernemerschap. Mooi dat je het belang van ons beider inbreng ziet! Dit soort zaken blijft een kwestie van wisselwerking! Op Twitter zie ik trouwens ook de complimenten binnen stromen! Bedankt voor je reactie!
  http://twitter.com/#!/sigridvaniersel/status/16903950506663936
  http://twitter.com/#!/StanLenssen/status/16905501753212928
  http://twitter.com/#!/KatrienSmets/status/16905441426538496
  http://twitter.com/#!/Totemboek/status/16905022457516032
  http://twitter.com/#!/peterdekock/status/16927790402109441
  http://twitter.com/#!/sigridvaniersel/status/16914572464095232
  http://twitter.com/#!/sigridvaniersel/status/16912850295463936
  http://twitter.com/#!/sigridvaniersel/status/16955940125282304
  http://twitter.com/#!/MeerAdvies/status/18288470841626624

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: