Welk huisdier heb jij op je werkvloer?

joep.jpg

Bijna 15 jaar geleden kwam ik het fenomeen huisdieren op de werkvloer voor het eerst tegen. Hierboven zie je Joep van HBB Communicates. Alweer 25 jaar Senior Manager Relations en het meest enthousiaste lid van het bedrijf. Hij verwelkomt iedereen alsof zijn leventje er vanaf hangt en is daarmee een niet weg te denken onderdeel van het team. Als hij er een keer niet is mist iedereen hem meteen. Een persoonlijkheid om nooit te vergeten!

dirkvermist.gif

Toen in januari 2009 de, weldra beroemd geworden, kater Dirk, huisvriend van internetjournalist Jaap Stronks plotseling verdwenen was werd dit feit in rap tempo landelijk nieuws. Dat kwam door de speciaal opgezette actie Wij willen Dirk, die met flyers, tweets en een speciale website het verschijnsel kat vermist op zijn kop zette.

beingdaantje

Debbie What’s the buzz all about Gesthuizen van Quint Result, voorheen Being en De Verwondering, is onafscheidelijk van haar Daantje. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er wel een levensteken van de kleine Daan opduikt, ergens op een van de vele Social Media Platforms die Debbie frequenteert. Als mascotte verscheen Daan in diverse media en ook op de muren van het bureau.

vlaamsegaai.jpg

Poezen of katten zul je bij Zichtbare Zaken niet snel tegenkomen, maar koolmezen, pimpelmezen en staartmezen destemeer. Kijk maar eens naar dit filmpje. Naast een nest met Eksters hebben we dagelijks bezoek van een familie van Vlaamse Gaaien. Dit alles zorgt voor vrolijke en magische taferelen. Zo kun je de dag weer door!

stevejobs

Let op! Dit is een oproep!

Webloggers, ontwerpers, journalisten… allemaal hebben ze iets met communicatie en vaak iets met dieren en huisdieren. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe dat met jou zit en wat jouw verhaal is? Als je mij een foto stuurt van jouw huisdier met een korte tekst en uitleg over de betekenis, dan plaats ik hem meteen bij dit artikel! Plaats hem als je wilt ook op je eigen weblog en… doorsturen van deze vraag mag! Ik verheug me er nu al op! Mijn emailadres is huub@zichtbarezaken.nl. Alvast hartelijk dank voor je reactie! En… als zzp-er hoef je echt geen kantoor te hebben om toch van een werkvloer te kunnen spreken. Hoogpolig tapijt is toegestaan!

Hieronder staan de updates met jouw foto’s! Nu al 6!

mikaatrissi.jpg

Tarek Atrissi: Mika, The only one who can disturb a working session.

felix.jpg

Sonja Tuinman: Felix, een nieuw kattenras, de CV-kat.

petrametrumi.jpg

Petra Maartense: Rumi, mijn konijn, is al alleen al bekend vanwege de foto en verhaaltjes op mijn blog. Zie ook dit filmpje op YouTube.

suzannemethanzl.jpg

Suzanne Volders van UnCorporate: met Zizou op mobiele werkplek.

sammy.jpg

Sammy The Next Web Cat van Boris Veldhuijzen van Zanten (and here’s another story from Boris about How to Paint a White Rabbit).

misha.jpg

Dit is Misha, de hond van Peter de Kock. Misha leeft niet meer.

Advertenties

7 gedachten over “Welk huisdier heb jij op je werkvloer?

Voeg uw reactie toe

 1. Beste Huub,
  Naar aanleiding van de oproep op je weblog, hierbij de foto van een nieuw kattenras (hoewel, nieuw, er zullen er vast meer zijn), de CV-kat. Zodra het seizoen is aangebroken dat de centrale verwarming aan gaat, hebben mijn twee katten dat meteen door en spenderen dagen op de venterbank boven de CV-radiator. Ze komen er alleen vanaf als hun maagje knort, om iets te gaan eten. Wat zijn katten toch luie beesten.
  Ik werk al jarenlang merendeels vanuit huis (ik ben geen zzp-er, maar “gewoon” in loondienst). Ik vind het ideaal en ik in plaats van ergernis, wekt de verkeersinformatie alleen maar genoegen bij me op. Hoe meer ellende op de weg, hoe meer ik geniet. Als meer werkgevers thuis werken mogelijk zouden maken, zou een hoop verkeersellende voorkomen worden. Het is de eenvoudigste manier om het fileprobleem de kop in te drukken, zou je denken. Maar ondanks allerlei onderzoeken, die het tegendeel aantonen, zijn werkgevers vaak bang dat men thuis onvoldoende presteert. En niet iedereen kan dat, thuis werken. Mensen vragen mij wel eens of het niet erg eenzaam is. Ja, je zit de hele dag alleen, maar ik kan dat goed. En ik heb natuurlijk mijn gezellige CV-katten om me gezelschap te houden.
  Met vriendelijke groet,
  Sonja

  Like

 2. Hoi Huub,
  Dan heb ik hier nog een mooi verhaal voor je! Over het beroemde konijn Rumi. Ze huppelt natuurlijk rond in mijn kantoor, past hier op als ik weg ben, wacht tot ik weer terug ben, zal ondertussen aan geen draadje knagen… Maar liever gaat ze mee. Of ik nu ga wandelen of werken, het kan allemaal. Ze blijft soms rustig in de auto zitten of ze hangt dan in een draagzak om mijn nek. Ze graast wat in een tuin als dat zo uitkomt en ze heeft zelfs bij mij in de tent geslapen toen ik op een festival was! Ze loopt niet weg, kwam ik toen achter. Een keer was ze de tent uitgekropen en kon ze er niet meer in. Zat ze keurig bij de ingang te wachten tot ik terug was. Op dat festival heb ik ook ontdekt dat het zelfs mogelijk is om te filmen terwijl ik Rumi bij me heb! Dat wist ik nog niet. Maar ze bleef gewoon doodstil zitten. Jaaa…. dit is echt een wonderkonijn. Ze begrijpt alles.
  Rumi is al alleen al bekend vanwege de foto en verhaaltjes op mijn blog:
  http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2010/03/rumi-en-de-koffer.html
  http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2010/03/rumi.html
  http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2010/02/mijn-rumi.html
  http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2010/05/paardenbloemen.html
  http://devliegendeschildpad.blogspot.com/2010/06/manifestatie.html
  Waarschijnlijk is dit het meest bereisde konijn ter wereld. Ze is al vaak in BelgiĆ« geweest, bijvoorbeeld. Maar ook in TsjechiĆ«. Daar heeft ze leren mediteren (alsof ze dat nog niet kon als de beste… maar daar nam ze – tot verbazing van alle aanwezigen – echt een hoofdrol in de lichtmeditatie-activiteiten op zich).
  Ook op het volgende filmpje kun je dat zien. Rumi was mee naar het bos, waar we opnamen gingen maken. Het leuke was natuurlijk, dat iedereen die Rumi nog niet kende verbijsterd was dat er een konijn uit het bos bij deze mediterende meneer kwam zitten. Een enkeling zag in hem meteen een ware guru. (wat overigens niet de bedoeling was! Het gebeurde gewoon…)

  Like

 3. Dit is Misha. Misha leeft niet meer. Net voordat ik ging verhuizen en op het punt stond aan een heel nieuw hoofdstuk van mijn leven te beginnen, is hij gestorven. Hij moet het hebben aangevoeld dat zijn rol voorbij was. Hij is me tot grote steun geweest tijdens een periode van grote veranderingen. Veranderingen die gepaard gingen met verdriet, pijn en eenzaamheid. Ik betreur het dat ik Misha niet altijd de zorg en aandacht kon geven die hij nodig had. Ik denk dat het ook voor hem soms best zwaar was. Ik voel me dankbaar dat hij in mijn leven was. Door me alleen maar aan te kijken en er te zijn, kon hij me eraan herinneren dat liefde zich manifesteert via alles wat leeft, mens en dier. Hij was een boodschapper van liefde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: