Shocking Blue Memorial Ning stopt

sbmw2010.jpg

Op 10 Juli 2010 stopt de Shocking Blue Memorial Website op Ning. Het is dan exact 3 jaar geleden dat de community de lucht in ging. Inmiddels werd het project volwassen en was ik bezig het beheer van de site over te dragen aan 2 diehard fans van het eerste uur.

endannudepolonaise

In drie jaar tijd verzamelde de site, tot en met vandaag, 549 leden uit alle windrichtingen. Naast Nederlandse fans, veel Russen (Shizgara), Amerikanen, Japanners, Duitsers en zelfs een Nepalees. Ook Mexico en Peru bleken veel Shocking Blue fans te herbergen.

veresday

Tot drie maal toe werd op 1 October de geboortedag van Mariska Veres gevierd, met een Chat waar soms meer dan 150 leden aan meededen. Landelijke kranten en radio berichtten er over. In 2008 verscheen mijn essay over Shocking Blue in het in boek En dan nu de polonaise: Muziek in Den Haag en Scheveningen van Cor Gout.

sblive.jpg

Dit jaar deed Ning roet in het eten door een nieuw betaalsysteem in te voeren, dat te complex bleek voor de community. De site bevatte 1217 unieke foto’s, 212 bijzondere videos, 111 Discussies en 195 blogpostings. Inmiddels is een alternatief gratis platform gevonden op Groups en zijn alweer 530 leden verhuisd naar de nieuwe site.

UPDATE

De Shocking Blue Memorial Website op Groups is opgeheven in 2012.

Presentatie over Shocking Blue in de Koninklijke Bibliotheek.

7 gedachten over “Shocking Blue Memorial Ning stopt

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Huub, jammer en alles (r)evolueert; Heb jouw stuk over SB gelezen, was er echt van onder de indruk, heel erg fijn om te lezen hoe jij dat toendertijd voor elkaar hebt gekregen, met hulp van je ouders uiteraard, echt te gek en ook de verhalen over de ontmoetingen met de bandleden waren mooi beschreven, integer en open. I am your Venus ha ha, thanks, greetz and love from the puszta…

  Like

 2. Het is inderdaad meer dan misselijk als een community het slachtoffer wordt van een dergelijke dienst die meent allerlei zaken te moeten veranderen. Gelukkig is snel een alternatief voor deze Shocking Blue – Fans gevonden.
  Een ander voorbeeld: je zult maar stats van jouwstats.nl ingebouwd hebben in al je websites. Plotseling houdt de dienst het voor gezien (zonder enig bericht) en je zit met honderden pagina’s met niet werkende stats. Ook zo’n dienst die doet wat hem goeddunkt.

  Like

 3. Ja jammer hè, maar dat is met alles wat gratis is: What was that? That was your life, mate. Oh. That was quick. Do I get another? Sorry mate, that was it. [Basil Fawlty] 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: