De Zin van 250.000 Euro Centen

Ontwerper Stefan Sagmeister houdt er van om buiten de gebaande paden te treden. Over zijn werk als grafisch ontwerper zegt hij zelf: Obsessions make my life worse and my work better.

Deze enigzins melodramatische statement kwam mooi tot uiting in het Urban Play Project waar Sagmeister deze zin gestalte gaf middels 250.000 Euro cent munten op een plein in Amsterdam.

Het Sagmeister project is inmiddels veelbesproken. De Amsterdamse politie begreep blijkbaar niet wat er aan de hand was. En haalde binnen 24 uur na voltooiing van het werk de munten weg.

Eén van de buurtbewoners had de politie gebeld met de mededeling dat er een kunstwerk gestolen werd, toen een aantal jongeren wat munten uit het ontwerp meenamen. De politie greep daarop direct in.

Het meenemen van munten door buurtbewoners was verwacht, maar door de actie van de politie verdween het hele kunstwerk ineens in zijn geheel. De politie heeft beloofd de munten terug te geven.

Meer Sagmeister: Designboom | David Stark Sketchbook | Bright | Anjens The Day After | Scott Burnham

Advertenties

2 gedachten over “De Zin van 250.000 Euro Centen

Voeg uw reactie toe

  1. Dit project heeft op deze wijze inderdaad een hoog ritueel karakter gekregen. Net een soort performance kunst. In Japan heb je een ritueel waarbij er rieten huizen worden gebouwd die heel fraai zijn, maar na voltooiing in brand gestoken worden. Het maken zelf, het proces, de houding, blijft dus belangrijker dan het resultaat.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: