Blog-Art voor creatieve webloggers

Deze week werd ik door Karin Ramaker gevraagd om met De Roltrap mee te doen aan Blog-Art 2009, het offline podium voor creatieve webloggers. Ter introductie een aantal brandende vragen:

Wat is Blog-Art en waar is het?

Blog-Art is een weblog evenement voor creatieve bloggers die een offline podium krijgen. Dit gaat plaatsvinden in Theater aan het Spui in Den Haag, in de foyer en de kleine zaal, op vrijdag 9 oktober 2009. (Dit Theater is vanaf het station makkelijk bereikbaar.) We zullen een divers programma laten zien. Er zullen o.a. lezingen gegeven worden over video-art, wat de kracht is van een weblog (Erwin Blom) en er zal een forumdiscussie plaatsvinden met mensen in de oude media versus mensen van de nieuwe media. (o.a HollandDoc, Volkskrant en RVU) Er zal ook een film vertoond worden die met flickrfoto’s gemaakt is: FlickRadio (zie filmpje!). The John Dear Mowingclub, Inge van Keklog.nl en de band Cloudmachine zullen muziek maken. Kijk even naar wat Cees Debets er over zegt!

Wie organiseren Blog-Art?

Blog-Art wordt georganiseerd door webloggers Marco Raaphorst en Karin Ramaker. Zij zijn beiden actieve bloggers; de één vanaf 2001 en de ander vanaf 2003.

Waarom Blog-Art?

Wij zien dat er zoveel mooie, inspirerende en creatieve weblogs op internet bestaan, bijgehouden door gepassioneerde en creatieve mensen waardoor wij het idee bedachten om deze mensen een podium te geven; het online gebeuren een offline podium geven. Zo bedachten wij vier richtlijnen; muziek, fotografie, video-art en tekst. Wat wij daarbij belangrijk vinden is dat de zogenaamde professionele blogs gelijk zijn aan de ‘amateur’ blogs.

Nog een aspect van dit evenement is dat wij internet en media communicatie op de kaart zetten op een creatieve manier. Weblogs worden steeds populairder en integreren in het onderwijs en het bedrijfsleven. Wij willen via het theater deze nieuwe vorm van creatieve media communicatie laten zien. Men kan op die dag exposities zien, lezingen bijwonen over media, communicatie en internetgebruik en genieten van voordrachten, muziek en een film zien die gemaakt is met flickrfoto’s. Er is vermaak, informatie en interactie. Alle bijdragen die geleverd worden op die dag zijn webloggers, fotobloggers of zijn anderzijds met internet verbonden.

Nog iets anders te melden over Blog-Art?

Er zullen mogelijkheden zijn live te twitteren, er hangen beamers, er is internet en men kan actief zijn die dag. Ook zijn er mogelijkheden om merchandise te kopen van de bloggers die meedoen aan dit evenement. Meer info op Naamlooz en Blog-Art.

http://www.dailymotion.com/swf/x3ykj8_de-roltrap-aflevering-5_blog&related=0

Advertenties

2 thoughts on “Blog-Art voor creatieve webloggers

Add yours

  1. Mooi om te zien dat na de gezamenlijke ‘expositie’ bij de Vertrekhal van Verbeelding van vorig jaar met o.a. jouw roltrap en de teksten van Witte Koord van Karin, het idee om mooie dingen van internet een groter podium geven nu nog grootser wordt aangepakt. Het wordt vast & zeker een creatief bruisend gebeuren daar in Den Haag :o)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: