Need to have vs Nice to have

colours6

Internetbureau Lectric veranderde Maart 2009 zijn naam in Colours, om een duidelijker profiel te creëren voor de verschillende onderdelen van het bedrijf. De divisie die zich met opleidingen bezighoudt, houdt de naam Lectric Internetopleidingen. Een naams- en huisstijl-verandering die terecht niet onopgemerkt is gebleven.

colours5

De nieuwe naam is een reactie op een veranderende markt én een verschuiving van de eigen focus. De vraag van onze klanten verandert: van CMS-implementatie naar het verhogen van online conversie. Dan heb je het over heel andere vraagstukken, zegt algemeen directeur Paul Hinze. Onze focus verschoof …

colours4

… in de loop der jaren dan ook van technische implementatie naar strategische consultancy en de creatieve vertaling daarvan in online huisstijl en identity. Daar past de naam Colours, die vrij vertaald betekent dat we de ‘kleur’ van de klant aannemen, beter bij. In onderstaand filmpje vertelt de directie over hun beweegredenen.

Colours presenteert zich duidelijker als e-commercespecialist. Bart Bakkeren, directeur Marketing & Sales: In de afgelopen twaalf jaar hebben we succesvolle projecten uitgevoerd voor onder meer 9292ov, InterRail, Thomas Cook en de Open Universiteit Nederland. Bovendien zijn we partner van Hybris, een van de meest toonaangevende e-commerceplatforms van dit moment.

colours3

Ook al heeft het bureau een nieuwe naam, Colours is allesbehalve van gisteren. Al twaalf jaar werken 70 ervaren medewerkers van Colours vanuit drie vestigingen –Zaltbommel, Geleen (NL) en Minsk (Wit-Rusland) – aan aansprekende internetprojecten. Zo is Colours dé internetpartner van onder meer FrieslandCampina, Stork, Provincie Gelderland, Gemeente Rotterdam, Dela en Efteling.

colours2

Als Colours naar andere bureaus kijkt doen ze dat eigenlijk vooral goed naar Mirabeau. Ook zij zijn een full service internet bureau wat klanten bedient bij wie online de core business is. Er zijn verder weinig bureau’s met zo’n positie. Misschien vroeger Lost Boys, maar zij hebben in mijn ogen toch gekozen voor meer communicatie en reclame. Verder letten ze op Strawberries, Info.nl en TamTam.

colours1.gif

Wat klanten nu doen? Een paar branches hebben het moeilijk, zoals automotive, banken, verzekeraars en de reisbranche. Zij maken een hele sterke scheiding tussen need to have en nice to have. Het laatste skippen ze. Maar branches zoals overheid, recreatie in Nederland, opleidingen, retail gaan gewoon door met ongewijzigd budget en investeringen in internet.

Meer info: Lectricgroep | Emerce | Adformatie

Interessant aan deze gedaanteverandering is niet alleen de naam en de huisstijl, maar ook de payoff. Colours. The Internet Company. Die maakt alle andere bedrijven in dit segment in één klap overbodig.

2 gedachten over “Need to have vs Nice to have

Voeg uw reactie toe

  1. Goh ik wist helemaal niet dat zij van naam waren veranderd. Ik krijg nog steeds mailtjes binnen onder de naam Lectric. Ook kijk ik geregeld op hun website voor opleidingen, maar de naamsverandering is mij nooit opgevallen ;-(
    Werkse vandaag Huub! (ga je nog op vakantie?)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: