Wat Is Jouw Actuele Weblog Top 5?

mytop5.gif

Niets veranderlijker dan de focus en de aandacht van de webloglezer. Veelal afhankelijk van de continuiteit van je favoriete weblogs en van de vernieuwende kracht van de makers. Daarom geef ik met mijn Actuele Top 5 graag het stokje door aan onderstaande bloggers met de vraag: Wat is jouw Actuele Weblog Top 5? Alvast bedankt!

weblogtopvijf1.gif

Er zijn heel veel coaches en trainers in Nederland, maar het weblog van Peter de Kock viel mij op vanwege zijn originele en meeslepende postings. Bovendien ben ik liefhebber van zijn favoriete quote: When you want something, the whole Universe conspires to help you realize your desire (Paulo Coelho). Peter schrijft over Communicatie en dan vooral geweldloze communicatie, verzameld citaten, blogt over zijn inspiratie en verhaaltjes. Al die postings zetten je even aan het denken, of laten je ergens bij stilstaan. Dat vind ik bijzonder krachtig, want de aandacht vasthouden en telkens iets nieuws te bieden hebben is geen sinecure.

weblogtopvijf2.gif

Maaike van Driel is geboren in 1980. Ze is moeder van een dochter van drie en studeert Communicatie aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Maaike schrijft o.a. over Branding, Typografie, Virals en Fotografie. Debbie Gesthuizen reageerde: Maaike, het is voor mij telkens een feest om hier te komen. Ik word enorm vrolijk van je creatieve geest!. Echt super! Daar ga ik niets meer aan toevoegen! Behalve dat ook ik hier vaak geïnspireerd word en wat opsteek!

weblogtopvijf3.gif

Zinvol is het weblog van zzp-coach en journalist Miranda Apeldoorn en van wisselende gastbloggers die allemaal eigen baas zijn. Het nieuws en de tips die je hier vindt zijn onderhoudend en inspirerend. Bijzonder vond ik de serie De Zelfstandige van de week. Van mij mag Miranda die serie weer nieuw leven inblazen! Blijft boeien!

weblogtopvijf4

Debbie Gesthuizen is weer gestart met een eigen weblog: Whats the buzz all about. Typisch voorbeeld van de moderne carrièrevrouw: sterk, inspirerend, no-nonsense en een tikkeltje eigengereid. Debbie kun je ook volgen op Flickr, Twitter, YouTube en De Verwondering. Dat geeft een leuk inkijkje in het leven van een vrouw voor wie Boeken, Communicatie, Marketing, Netwerken, Personal Branding, Reclame en Social Media smullen is!

Go-Create van Jasper van Impelen verteld simpel maar doeltreffend verhalen in video: Achter elk mooi initiatief zit een mooi mens. Luister naar de verhalen van deze mensen en kom erachter wat ze drijft, inspireert en ontroert. De interviews duren maximaal 4 minuten. Kijk dat is mooi gebruik van video! Daar hoef ik niets over te zeggen, gewoon zelf kijken! Hierboven Jasper zelf aan het woord.

weblogtopvijf5

Heb jij een weblog en ook een eigen Actuele Weblog Top 5? Reageer dan hier met een link naar je weblog! Dan is de cirkel weer rond. Eerdere meme bij Zichtbare Zaken: Waar blog jij?

10 gedachten over “Wat Is Jouw Actuele Weblog Top 5?

Voeg uw reactie toe

  1. Wat een verrassing mijn blog hier ‘in the spotlight’ te zien staan. Wat dat met me doet? Blijdschap, bezieling. Waarom? Omdat het het voor mij is alsof mijn lievelingsspreuk hier in actie is (het hele universum zweert samen om me te helpen). Dank je wel Huub! Hartelijke groet, Peter.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: