Rotterdam. 20 Years To Go.

Rotterdam. 20 Years To Go (1920). Celluloid Remix | Versie 1.0.

Deze remix is gemaakt in het kader van Celluloid Remix en bevat speciaal geselecteerd materiaal uit de collectie van het Filmmuseum.

Advertenties

7 gedachten over “Rotterdam. 20 Years To Go.

Voeg uw reactie toe

 1. Ha Huub,
  Leuke remix van dat archiefmateriaal! Ik herkende veel oude plekken, maar ik had ook het gevoel dat het filmmateriaal ook uit verschillende films kwam (Hoogstraat, die ik-film, e.d.); Geheugen van Nederland?
  Ciao,
  Ivo

  Like

 2. Dank! @Marjolein @ Nikki en @ Maaike! @Ivo:
  Rotterdam. Twenty Years To Go is een remix gemaakt in het kader van Celluloid Remix en bevat speciaal geselecteerd materiaal uit de collectie van het Filmmuseum. Door dit materiaal werd ik getroffen door de onschuld van Rotterdam. Deze herkende ik uit de verhalen van mijn familie. In het bijzonder mijn vader, die in 1940 tijdens het bombardement op de stad, zijn ouderlijk huis verloor. Voor deze remix heb ik niet alleen gebruik gemaakt van de filmpjes over Rotterdam, maar ook van filmpjes over andere onderwerpen. Soms enkel en alleen om 1 fragment te kunnen toevoegen. De beelden van Rotterdam zorgen hierbij voor de couleur locale. De andere beelden, o.a. met dagelijkse handelingen, voor het verhaal van onschuld en naderend onheil. Dit laatste tevens gesuggereerd door de muziek van cHMa. Het geheel mag dus als een Mashup worden beschouwd.
  Voor de wedstrijd van Celluloidremix heb ik nu ook een verkorte versie gemaakt die binnen de 5 minuten blijft: http://celluloidremix.blip.tv/file/2188436/

  Like

 3. Een hele indringende en bijzondere compilatie! Prachtige beelden die een stad laten zien die niet meer bestaat! Heel bijzonder om er zulke indringende hedendaagse muziek onder te zetten! Dank Dank!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: