Over verkopers en mensen…

salesbijdehand

Sales Bijdehand is een bundeling van columns en weblog-artikelen van collega-weblogger Rikkert Walbeek. Sinds 2006 schrijft Rikkert columns voor het magazine SalesExpert en in februari 2006 startte Rikkert Nederlands eerste weblog over sales: Salesiseenvak. Hij is tevens regelmatig bezoeker en fan van Weblog Zichtbare Zaken.

Er is een belangrijk verschil tussen columns en blog-artikelen. Een column is scherp, op het randje, maakt een punt en is daarom veelal ongenuanceerd.

Met zijn weblog-artikelen probeert Rikkert juist een informatief beeld te geven van het sales vak. Blog-artikelen zijn ‘snel’ geschreven en hebben veel meer een vluchtig karakter. Dat zie je terug in de schrijfwijze.

Gaandeweg kwam steeds vaker de vraag of al die columns niet ergens terug te lezen waren. Dat was voor Rikkert aanleiding om ze te gaan bundelen, samen met zijn beste weblog-artikelen. Zo is ook het idee ontstaan om het boek twee verschillende voorkanten te geven. De columns hebben een insteek die je bijdehand kunt noemen. De weblog-artikelen daarentegen zijn juist leuk en handig om bij de hand te hebben.

Sales bij de hand bundelt de beste columns en webpostings van Rikkert en is verkrijgbaar als gedrukte versie en is gratis te downloaden als eBook.

Vermakelijk en leerzaam is het artikel ‘Er zijn verkopers en mensen die kunnen verkopen’ op pagina 77, heel herkenbaar voor ondernemers die met passie hun verhaal weten te vertellen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: