Visitekaartjes, maar dan anders

businesscard1.gif

Cool Business Card Design Part 2 via Gapingvoid at Twitter.

businesscard2

Cool Business Card Design Part 1 via Gapingvoid at Twitter.
Hier de beroemde visitekaarten scene uit American Psycho.

Update 2012

Lees hier: alle artikelen over huisstijlen.

Advertenties

3 gedachten over “Visitekaartjes, maar dan anders

Voeg uw reactie toe

 1. Leuke voorbeelden. Een ander visitekaartje valt op, en verdwijnt niet zo snel in een portefeuille. Het heeft wat dat betreft en beetje de functie van een relatiegeschenkje. Het vraagt wel dat je er een verhaal kunt bij vertellen. Ik heb sinds ongeveer een jaar een verflatje als visitekaartje (zie: http://tinyurl.com/2a8fby). Het verhaal: schrijven is informatie (kleuren) mengen tot een mooi, samenhangend verhaal (kleur); trainen, coachen en adviseren is beweging brengen in dingen die lang stilgestaan hebben, zodat je ze weer kunt gebruiken… Wordt over het algemeen positief ontvangen en soms hoor ik terug dat mensen het nog op hun bureau hebben liggen. Nadeel: omdat ze niet standaard in mijn portemonnee passen, vergeet ik ze nog wel eens mee te nemen en sta dan met lege handen.

  Like

 2. Dat is inderdaad de andere kant van iets alternatiefs: Alles wat niet in een visitekaartenmapje past ligt er buiten. Ook bij jezelf in jouw geval. In de praktijk blijkt het gewone traditionele kaartje vaak toch de meest praktische oplossing. Ik zit nu al bijna 30 jaar in de ontwerpwereld en ben zelden een alternatief kaartje tegen gekomen dat voor 100% beter functioneerde dan het gewone formaat.
  Een van de betere ontwerpen die ik tot nu toe tegenkwam is van Ideo. Daar zijn concept en uitvoering op gelaagde wijze op elkaar aangesloten: te zien op http://www.ideo.com/portfolio/re.asp?x=50124 en http://www.ideo.com/identity/introduction.htm

  Like

 3. Invoeren van een nieuwe huisstijl… ‘Help hoe maak ik een briefing voor een nieuw logo of huisstijl.’ Dit is een kreet die ik bijna dagelijks te horen krijg. Voor mij een reden om hier wat over te schrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: