Webloggen is jezelf leren kennen

redroltrap

Webloggen is jezelf leren kennen is een variatie op Webloggen is jezelf laten kennen, de posting van gisteren en volgens Pierre Gorissen wellicht een betere titel. Het verschil in betekenis is subtiel en beide uitgangspunten zijn volgens mij geldig als het om webloggen gaat. Laten kennen of leren kennen. Wat spreekt jou het meest aan?

9 gedachten over “Webloggen is jezelf leren kennen

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Huub,
  Mij spreekt mezelf leren kennen het meeste aan. Dat is een eenvoudig antwoord op een moeilijke vraag. Waarom? Ik heb geen commercieel belang bij mijn aanwezigheid op het internet. Mezelf laten kennen om zó opdrachten binnen te halen, speelt dus niet. Ik zit zelfs nog in een fase vóór jouw vraag… Het internet leren kennen is mijn voornaamste motivatie ! Liber librum aperit. Door mijn eigen blog heb ik toegang tot blogs van andere mensen.
  Groeten,
  🙂
  Leo

  Like

 2. Ha Leo,
  Bij een weblog lopen de persoonlijke en de professionele aspecten meer door elkaar dan je zou denken. Voor mijn gevoel zijn ‘Jezelf leren kennen’ en ‘Jezelf laten kennen’ 2 kanten van dezelfde medaille. In feite gaat het allemaal om vormen van presentatie en re-presentatie. Dat werkt spiegelend voor jezelf en voor anderen. Het al of niet aanwezig zijn van commercieel belang is daarbij nooit het ultieme doel. Contact maken. ervaringen en inzichten delen, destemeer. Het internet leren kennen lijkt mij een goede motivatie. Daarin sta je zeker niet alleen!
  Groeten van Huub

  Like

 3. Hoi Huub,
  Beide termen spreken mij evenveel aan. Door te webloggen ben ik veel bewuster met mijn eigen gedachten bezig. Daarnaast stel ik mezelf ook continu de vraag: hoe ver open ik de luiken? Ofwel, hoe openhartig kan en mag ik zijn? Deze vraag speelt vooral wanneer het gaat om klanten of mensen uit mijn netwerk. Dat ik kies voor webloggen wil niet zeggen dat zij via mijn weblog in de publiciteit willen staan.
  Groeten, Louise

  Like

 4. Hallo Louise,
  Lijkt me een goed uitgangspunt.
  In mijn geval stellen mijn klanten, zelfstandigen, ondernemers, professionals en cultuurmakers, het meestal op prijs als ik aandacht geef aan afgeronde projecten, zeker als dat een website of weblog is. Als een project nog niet afgerond is dat nog niet aan de orde.
  Voor de rest lijkt het mij een kwestie van goed fatsoen. Bijvoorbeeld: Als ik in de categorie ‘Van de Werkvloer’ iets over klantcontacten schrijf doe ik dat op een algemene wijze. De case is dan het onderwerp, de klant niet. Lezers kunnen hierdoor de posting ook beter vertalen naar hun eigen situatie.
  Webloggen is in die zin voor mij een manier om jezelf te laten kennen. Het jezelf leren kennen is in die zin meer een cumulatief proces. Aldoende ontwikkel je nieuwe interesses en vaardigheden en deelt dat met anderen. Zo komt dat samen.
  Groeten van Huub

  Like

 5. Zo ik heb er een nachtje over kunnen slapen. Persoonlijk heb ik door webloggen mezelf goed leren kennen. Ik weet mede door dit fenomeen, waar mijn zwaktes en mijn sterktes liggen. Ook vind ik webloggen in de goede zin des woords; grensverleggend. Hiermee bedoel ik dat je bepaalde onderwerpen van alle kanten gaat bekijken of dat je elke keer weer iets nieuws tegen komt, waar je bestaan niet eens van afwist. Voor wat betreft leren kennen, ben ik van mening, dat internet transparant is. Iedere reactie en posting kan op de voet gevolgd worden. Google je naam maar eens. Mensen kunnen snel een analyse van je maken. Ik ben zoals ik ben waarom zou ik mij anders voordoen. De ene keer ben ik de sukkel, de andere keer ben ik enthousiast, of geef ik opbouwend kritiek. Ze mogen weten wie ik ben. Maar ze mogen ook zien waar ik in geïnteresseerd ben en waarvoor ik sta.

  Like

 6. Nee hoor Debbie je bent een kei, maar dit systeem is zo ingesteld dat iedereen een inlogcode moet invoeren, ook ikzelf trouwens. Ik heb dit sinds een jaar nadat ik door spambots werd bezocht, vandaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: