Webloggen is jezelf laten kennen

deroltrap

Webloggen is jezelf laten kennen. Daar mogen restricties aan zijn, maar je bezoekers moeten zich wel een beeld kunnen vormen van wat jou bezighoudt. Daar zijn trouwens heel wat formats voor te bedenken, maar als ondernemer is de belangrijkste fout die je kunt maken: teveel marketing in je blog stoppen. Daar zitten bezoekers helemaal niet op te wachten. Wat bezoekers wel interessant vinden zijn achtergronden, tips, persoonlijke ervaringen, links, filmpjes en podcasts (mits inspirerend) en andere nieuwe ontwikkelingen.

Zelf schrijf ik over alles wat me boeit. Daardoor kan ik, binnen mijn vakgebied, heel breed berichten over mijn speurtocht naar nieuwe ontwikkelingen. Soms via uitgebreide achtergrondartikelen, soms via links en multimedia. Belangrijkste criterium om een posting te plaatsen is de relevantie in relatie tot wat ik zelf interessant vind en wat ik doe voor klanten. Als een klant dan later interesse heeft voor een bepaald fenomeen kan ik verwijzen naar de postings die ik daar over heb staan.

Gezien het aantal hits dat ik krijg op oudere postings zijn die blijkbaar niet alleen interessant voor mijn directe omgeving, maar ook voor veel andere bezoekers. Die interesse wijst ook nog op iets anders dat inherent is aan communicatie en dus ook aan webloggen. Ik schreef daar eerder over in een artikel over Typografie: The most mysterious part of design is ‘the interesting’. The interesting is hard to describe, but we know that if something has meaning for us, it will also have meaning for others. That is why only the best is good enough, but what is best depends on goals and budget.

5 gedachten over “Webloggen is jezelf laten kennen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: