Videoblogging voor de zaak

Webloggen mag zich steeds meer in de belangstelling van de zakelijke markt verheugen. In de slipstream van de video-explosie staat ook videobloggen steeds vaker op het wensenlijstje van menige ondernemer. Deze week is Erno Hannink gestart met een videopodcast over de opzet van een nieuw bedrijf. De eerste schreden op het vloggingpad zijn altijd wat onzeker, desondanks verdienen ze bijval en postieve feedback. Hannink is ge-enthousiasmeerd door de vlog van Loic Lemeur. Begrijpelijk, maar jezelf vergelijken met anderen is een valkuil op elk gebied.

In bijgaand filmpje zien we Loic Lemeur op theatrale wijze verschijnen in een zeer professioneel opgezette vlog. Het is duidelijk dat dit filmpje gemaakt is door een cameraman, een geluidsman en een video-editor. Het enthousiasme spettert er van af, het verhaal is meeslepend, zo’n aanpak is heel anders dan de gemiddelde productiewijze van een nieuwkomer op videoblogging gebied. De vraag is of Erno hier iets van kan leren? Natuurlijk kan hij dat, maar interessanter is de vraag op welke wijze Erno, vanuit zijn eigenheid als persoon, zichzelf nog beter als videoblogger en als ondernemer kan profileren. We komen daar op terug in de reeks Videobloggers.

Ook Debbie Bernasco van Being Communicatie is al enige tijd bezig met video-postings op haar bedrijfsblog. Het levert interessante inkijkjes in het dagelijks bestaan van een bureaudirecteur. Dat dit niet zonder gevolgen blijft wordt duidelijk uit een filmpje dat gemaakt werd door Being-medewerker Sebastiaan Bovée. Naar aanleiding van een weblogposting ondervraagt hij Debbie over de 7 hoofdzonden die zij in haar posting noemt. Juist dit soort snapshot-achtige filmpjes heeft een charme die het kenmerk van een goede vlog is: Met een minimum aan techniek een relativerend kijkje in de keuken geven.

Videobloggingtips

Ze Frank en Zadi Diaz | Steve Garfield | Richard BF

4 gedachten over “Videoblogging voor de zaak

Voeg uw reactie toe

  1. Dailymotion heeft voor mij (persoonlijk dus) een net iets betere videokwaliteit dan YouTube. Daarnaast is het een kwestie van styling. Ik heb liever 1 stijl in mijn videopostings dan een te grote diversiteit aan players.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: