Roemeense Sjablonen Cultuur

Wat is goedkoper dan fotokopieren? Werken met Sjablonen! In Roemenië noemen ze dat Stencil-art. Iedereen doet het, en niet alleen op straat. Activisten, Kunstenaars en Ontwerpers.

Hoe kom ik nu weer in Roemenië terecht? Natuurlijk mijn vorige logje over František Štorm is een wegwijzer. Mijn interesse voor Oost Europa is echter gewekt door Geert Mak en zijn boek In Europa. In één ruk uitgelezen, niet altijd plezierige lectuur, maar wel een ijkpunt voor iedereen die in Europa en haar geschiedenis is geinteresseerd!

Even een aantal Roemenen die de moeite waard zijn: 2020, al eerder genoemd in mijn vorige logje. Een bezoek aan hun Romanian Stencil Archive is een aanrader. Designers: Tristan Marco en Lucian Marin, ook zijn blog is een schatkamer. Adrian Avram maakt deze posters.

Dina Dancu is een bijzondere kunstenares. Zij begeeft zich op het snijvlak van vormgeving en kunst. Visual Food bij Paul Dersidan.

Bijzondere fotografie vindt je bij Iosif Kiraly. Design bij Alexe.

Fanzines, Expos en Podcasts zijn er voldoende in Roemenië. Net als in Nederland lijkt Internet Mainstream Media overbodig te maken.

Advertenties

3 gedachten over “Roemeense Sjablonen Cultuur

Voeg uw reactie toe

  1. Hi Lucian,
    I mentioned your name in this blogpost about Rumanian Culture. As my blog is heavily about graphic design and your work as a designer from Rumania is very interesting, I mention your website as well as your blog, for being truly a treasure-chamber full of pleasant surprises.
    Best regards,
    Huub Koch

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: