De Courier en DIN Lettertypen

Het DIN Lettertype is oorspronkelijk uit Duitsland afkomstig en gemaakt in 1936. Het werd geredesigned in 1995 door Albert-Jan Pool, een Nederlandse ontwerper. De DIN werd officieel vooral gebruikt voor beletttering van verkeersborden, tegenwoordig steeds meer voor belettering van tijdschriften en topbanners van websites.

Courier is een lettertype waarvan de tekens door een typemachine geproduceerd lijken te zijn. Het ontwerp stamt uit de jaren ’50. Het lettertype werd door IBM ontwikkeld. Tot 2004 werd 12-punts Courier New gebruikt voor diplomatieke documenten van de (Amerikaanse) overheid. Nog steeds een aanrader voor gebruik in correspondentie.

2 gedachten over “De Courier en DIN Lettertypen

Voeg uw reactie toe

  1. De discussie gaat hier meer over briefpapier dan websites. Het interessante is dat mooi of lelijk daar geen rol speelt. Waar het echt om gaat is onderscheidingsvermogen. Tegenwoordig is de Courier ook vaak vervangen door de Times New Roman. Het lastige daarbij is dat die letter weinig verschil maakt met de typografische onderdelen van een gemiddeld briefpapier ontwerp, net als de Arial of Helvetica. Om dan de tekst van de brief onderscheidend te maken van de typografie rondom is de Courier een goed alternatief. Als je al iets anders wilt is Verdana vaak beter dan Arial of Times. Ook op internet is Verdana heel wat leesbaarder dan Arial. Toch had Max Bruinsma vroeger een website waar de Courier een hoofdrol vervulde. Op zich smaakvoller dan je zou denken, kijk maar eens op http://www.xs4all.nl/~maxb/eye27-jambalaya.htm Tegenwoordig werkt hij met Verdana op http://maxbruinsma.nl Ook, als het puur om letters gaat, een goede keuze. Het belangrijkste blijft toch wat je zelf met een individuele letter doet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: