Rotterdam flyerculture 80’s till now

flyerdamuit

Flyer’dam is out now! Aangezien al jaren niemand meer om flyers heen kan, en er over alle verschijnselen in onze Maasstad boeken verschijnen, is het de hoogste tijd om een boek te wijden aan het fenomeen de Rotterdamse flyer.

Flyer’dam gaat over de opkomst van house, acid, gabber, illegale feesten, r&b, maar ook over tekno, drum n bass, mtc party’s, hip-hop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer. Daarnaast zullen ook uitstapjes naar het oude uitgaan niet ontbreken.

Dit boek is een caleidoscopisch overzicht van de typische Rotterdamse flyercultuur met flyers die Rotterdammers (en mensen van ver buiten de stadsgrenzen) aan het feesten kregen. Het focus van het boek ligt op de periode van de jaren tachtig tot nu, een periode waarin de flyer uitgroeide tot een onmisbaar fenomeen binnen de uitgaanscultuur. Alle stromingen van de jeugdcultuur en haar eigenheid in vormgeving van de flyer worden zichtbaar in flyer’dam.

flyerdam2

Dit boek wil de sound en de beat van Rotterdam laten zien. En dan niet aan de hand van foto’s van bandjes of van het publiek of van interieurs van uitgaansgelegenheden, maar aan de hand van de flyers van de avonden in die clubs. Die vertellen heel veel over vormgeving, de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de trends en verbeelding in een bepaalde tijd. Alle aspecten van de nachtelijke jongerencultuur en de nacht zelf passeren de revue. Flyers vertellen het verhaal zonder woorden; het zijn uitsneden van iets groters. (The La Rivière Tapes – flyer’dam)

flyerdam

Op 27 juli zal flyer’dam gelanceerd worden bij Showroom MAMA op de Witte de Withstraat in Rotterdam vanaf 19:00 uur. Vanaf 23:00 zal er bij Cafe de Unie en Bootleg DJ Cafe een afterparty plaatsvinden.

flyer’dam – Rotterdam flyerculture from the 80’s till now
Edited by: Gyz La Rivière & Fleur Kolk. 2007, 224 pagina’s
ISBN / EAN: 978 90 8690 107 4
Publisher: Veenman Publishers
Beschikbaar vanaf 10 Augustus 2007
available online at www.peekabooshop.nl

Posters by Huub Koch | Mamma ik hang in de kunsthal

2 gedachten over “Rotterdam flyerculture 80’s till now

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: