Als je later groot bent

cowboyhuub

Als je later groot bent is een meme van Boris, om te kijken hoe dingen in je leven zijn gelopen en welke dromen je nu nog hebt. Als kind wilde ik vooral de wijde wereld in. Mijn vriendjes, cowboys en indianen, waren het daar helemaal mee eens. Wij zochten het avontuur op de Rotterdamse prairies, eind 50-er, begin 60-er jaren.

berenmuts

Eind tachtiger jaren verbleef ik bij de Cowichan Indianen in Canada. Ik kreeg daar een indiaanse naam en een berenmuts. De Chief kreeg mijn doos met Hollandse Balmoral sigaren als dank.

crazydevils.gif

Als tiener heb ik altijd plezier van verbeeldingskracht gehad. Mijn vriendjes en ik speelden op kartonnen muziekinstrumenten. Op de foto leek dat net echt. Nu maak ik hele werelden van papier, karton of bits en bytes. Ook daar geloof je in.

dichter

Als dichter speel je met woorden, ook dat lijkt echt, zolang die woorden mensen raken. Ik schreef, las voor uit eigen werk, publiceerde en verkeerde in goed gezelschap.

terugintijd.gif

Tegenwoordig oogst ik de ervaring van al die jaren. Of ik nu schreef, fotografeerde, kunst maakte of mij met marketing en communicatie bezighield, alles bleek over media te gaan. Bovendien zat ik nooit stil. Nu ben ik Ondernemend in Zichtbare Zaken.

dans.gif

Er is iets merkwaardigs met later. Later bestaat niet en toch kun je plotseling merken dat je dromen werkelijkheid zijn geworden. Al mijn dromen zijn werkelijkheid geworden en ik heb er nooit bij stilgestaan dat ik ze wilde bereiken. Ze wilden mij bereiken en jou.

expositie.gif

Alternatief. Alles wat je doet is verbonden met elkaar. Ook ik houd van koken. Van verse ingredienten en verse kruiden en met liefde en aandacht bijzondere gerechten maken, voor intimi. Daar kan geen viersterren restaurant tegen op.

regisseur.gif

Diezelfde concentratie heb je nodig voor alles wat je doet. Of het nu gaat over ontwerpen, koken, een foto regisseren, een tekst schrijven of hardop dromen. Dromen zijn geen dromen, ze zijn werkelijkheid, vanaf een andere kant bekeken. Hoe ver wil je gaan? Ga daar dan maar staan, dan ben je er al. Of ben je een vlinder?

spiritualiteit.gif

Waar ik wel eens over droom is weer een ander verhaal te vertellen, met andere woorden, misschien met film, of als acteur, auteur, als filosoof of strateeg, of … maar dat blijft nog even geheim. Ook voor mij. Full color, multimedia, realtime …

Deze meme hou ik lekker voor mezelf. Als je je desondanks aangesproken voelt, ga je gang en laat het even weten… en anders … Curriculum Illusione!

7 gedachten over “Als je later groot bent

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: