Favoriete Weblogs

Naar aanleiding van een posting van Sanne Roemen over Favoriete Weblogs (ik sta op haar lijstje) leek het mij aardig om ook een lijstje te maken. Niet zo simpel als het lijkt, want welke criteria leg je aan? De weblogs die ik hier ga noemen bezoek ik niet dagelijks, maar wel regelmatig. Objectieve criteria als statistieken van feedreaders? Nee, die zul je hier niet vinden. Ik ben al snel van feedreaders afgestapt, ik bezoek liever het weblog zelf.

De twee filmpjes die in deze posting staan zijn representatief voor mijn belangrijkste huidige interesse: Digital Storytelling en Videobloggen. Videobloggen of vodcasting heeft veel representanten, waarbij ik het weblog van J.D. Lasica van Social Media, voorheen New Media Musings, graag bezoek als bron. Voor Digital Storytelling bezoek ik graag het blog van Daniel Meadows. Een andere bron van Storytelling is Chasing Windmills. De interviews over de impact van Social Media op Netsquared blijven favoriet als vodcasting par excellence. De Vlogs van Remondo mag ik ook graag zien.

Het bovenste filmpje (Digital Storytelling) is van Dave Huth, het onderste (videoblogging) van Raymond M. Kristiansen. Het eerste is een creatieve vorm van vodcasting die me, als ontwerper, heel erg aanspreekt, de tweede vind ik een goed voorbeeld van een videoblog dat meer aansluit bij mijn interesses als media-filosoof. Mijn eigen experimenten zijn sinds kort te vinden onder Homemovies.

Alle weblogs uit mijn blogroll bezoek ik regelmatig, een groot gedeelte zelfs dagelijks. Als een blogroll-link verwijderd is kun je hem altijd terugvinden in een posting.

Een gedachte over “Favoriete Weblogs

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: