Webloggen blijft!

youblogger

Dat webloggen een blijvertje is mag een open deur zijn. Zoals in een eerder logje gemeld is het onderwerp Blogging nog steeds nummer 1 qua aandacht van de bezoekers van dit weblog in het afgelopen jaar. Een nieuw jaar zit er aan te komen en het is altijd leuk om terug te blikken en koffiedik te kijken, dat gaan we hier dus doen.

Businessblogging: Vooral kleinere ondernemers, professionals en cultuurmakers durven de stap naar een eigen communicatieplatform te maken!

Het afgelopen jaar was een duidelijke stijging te zien van het aantal klanten die de stap naar een weblog waagden. Geen grote bedrijven, maar juist de kleinere ondernemers durven die stap te wagen. Daarbij is die durf op alle fronten te vinden binnen de doelgroepen waar ik voor werk: Ondernemers, Professionals en Cultuurmakers.

Sommige van die businessblogs zijn van zeer recente datum, andere alweer een tijdje in de lucht. Over de resultaten schreef ik o.a. in Blog Strategie, wat een aardige discussie opleverde.

Wat is voor mijn klanten nu de Top 5 van de belangrijkste redenen om een weblog op te starten?

1. Een zeer goedkoop, maar briljant PR-tool, al is enige styling en design wel nodig om je te onderscheiden en een persoonlijke atmosfeer voor jouw platform voor het delen van kennis en ervaring te creeren.

2. Gemakkelijk zelf te onderhouden, als je de juiste instructie krijgt. Zelfs digibeten weten zich daarna in zeer korte tijd opeens midden in de 21e eeuw geplaatst. Dit laatste geeft het zelfvertrouwen van velen een enorme boost!

3. Verrassende neveneffecten die je niet voor mogelijk hield. Een goed weblog levert je als boekverkoper opeens meer klanten en verkopen op, als schrijver meer verzoeken van journalisten voor interviews en als consultant en coach meer goodwill vanwege jouw bijdrage aan het bespreekbaar maken van een specifieke problematiek.

4. Contentmanagement in optima forma. Een website wordt steeds vaker gebruikt door mijn klanten als een visitekaartje dat statisch mag blijven. Communiceren doen ze zelf via een blog. Dat scheelt heel veel aan investeringen en past weer binnen de trend om 1 basiswebsite te hebben en daar allerhande externe tools als weblogs, flickr, youtube en odeo kostenbesparend aan te hangen.

5. Extra services via abonnementen. Extra beeldmateriaal op je weblog? Redactionele ondersteuning als je wel weet waarover je schrijven wil, maar eindredactie op prijs stelt en nodig hebt? Hulp bij het maken van een podcast of een vodcast? Het is allemaal te koppelen aan een palet aan services die je eigen kracht versterkt en optimaliseert en heel betaalbaar.

Waarom webloggen blijft!

Als het gaat om schrijven over je passie, ervaringen en kennis delen, jezelf profileren, nieuwe contacten opdoen, je bereik vergroten, een platform creeren voor je deskundigheid, geliefd worden door zoekmachines, een plek hebben waar je je persoonlijke visie en humor kwijt kunt, blijft een weblog het ultieme middel om daarmee aan de slag te gaan. Nu en ook het komend jaar.

Een gedachte over “Webloggen blijft!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: