Afspreken in Rotterdam

horecarotterdam

Afspreken in de Horeca (Foto boven: Westin) is onder Ondernemers geen onbekend verschijnsel, zie ook de posting van Sanne. Ook in Rotterdam kun je leuk afspreken in de horeca en wel op de meest verrassende plekken. Daarbij is er verschil te maken tussen overdag en s’avonds, met/zonder Wifi (al of niet gratis) wel/niet rookvrij.

De favoriete horeca van insiders in Rotterdam

Wil je gratis Wifi, koffie en rookvrije ruimte en rust (het laatste alleen in de ochtend) dan ga je naar Bagels & Beans in de grootste Boekhandel van de stad: Donner.

Ook 100% rookvrij en de coolste expressobar van Rotterdam: The Urban. Alles wat creatief is en hip, jong en oud, komt hier van de erg lekkere koffie en broodjes genieten. In de kelder is een expositieruimte voor experimentele kunst en vormgeving.

Wil je luxe, rust, een schitterend uitzicht over het plein van het Centraal Station, betaalde Wifi en uiterst verzorgde koffie met superbonbons, zacht sprekende en beschaafde mensen om je heen? Vanaf 11 uur s’morgens kun je terecht in het restaurantgedeelte van het Westin Hotel, (je kunt gerust alleen koffie nemen, het personeel blijft erg aardig, alsof je de koning zelf bent).

Het Schielandhuis is een historisch museum en de horeca, De Papagay, is bekroond om de verzorgde koffie. Geen Wifi, maar wel een mooie tuin en rustig voor en na de lunch. Midden in de stad.

kralingen

(Foto hierboven: Rotterdam aan de Kralingse Plas) Aan de Kralingse Plas ligt De Tuin (van de 4 Windstreken), (De favoriet van alle ondernemers, heb ik gemerkt) helaas wordt deze tent op dit moment verbouwd. Vlak in de buurt is Minang Kabau, een indonesisch restaurant waar je ook gewoon koffie kunt drinken (de beste cappucino van Rotterdam). Vlak daarnaast, met hetzelfde fraaie uitzicht over de plas en de skyline, onder hetzelfde dak, ligt De Schone Lei. Geen Wifi, maar wel een aparte rookvrije ruimte.

Midden in het stadspark bij de Euromast vindt je Parkzicht. Parkzicht heeft een rookvrij gedeelte en is gelegen op een schitterende plek.

De Euromast zelf is inmiddels verbouwd door Jan des Bouvrie. Alleen al vanwege het uitzicht een bijzondere plek. In het weekend is het druk.

Vlak bij elkaar aan de maas: Blitz en Prachtig. Geen Wifi, maar wel een mooi uitzicht. Staal zit midden in de stad, in het WTC. Vooral in de ochtend rustig.

Meer in de buurt van Hillegersberg en direct aan de Rotte vindt je De Prins (van Terbregge), al vanaf 11 uur open, behalve op maandag. Het mooiste uitzicht op alle boten van langsvarende roeiverenigingen in Rotterdam. Ook in de buurt: De enige echte Rotterdamse golfbaan. Al vanaf 8 uur open, met bijzonder uitzicht over de golvende heuvels en erg lekkere appeltaart (de favoriet van Remondo).

Lekker uit eten in de avond? De Raadskelder is het bestbewaarde geheim van Rotterdam, tot nu toe, want nou heb ik het verklapt.

depijp

Origineel Rotterdams Cultureel Erfgoed is Bierhandel de Pijp, (zie foto hierboven) waar je vooral om de bijzondere sfeer komt (zit in een voormalige fietsenstalling, het fornuis staat middenin). Mijn vader kwam er al begin vorige eeuw en alle Rotterdamse kunstenaars, studenten en Captains of Industry, eten en drinken hier gebroederlijk tezamen. Geen Wifi, niet rookvrij en rumoerig, franse keuken, wel erg gezellig en superrrrrotterdams!

Je zou het niet zeggen, maar wil je echt rustig met een klant kunnen praten, met Wifi (betaald) binnen handbereik en rookvrije sectoren, dan is Plaswijck van Van der Valk aan de Bergse Achterplas ook een goede keuze.

11 gedachten over “Afspreken in Rotterdam

Voeg uw reactie toe

  1. @ Erno: Gratis Wifi blijft handig, maar het is voor mij niet echt het ultieme criterium voor de keuze van de plek voor een afspraak. Wat wel belangrijk is voor de keuze is de vraag of het om een praat of werkafspraak gaat. Mijn businessplan heb ik met mijn coach in de Tuin geschreven, veel van de teksten die ik op http://www.huubkoch.nl heb staan zijn geschreven in restaurant Engels bij het Centraal Station (vroeg in de ochtend). Schrijven doe ik ook bij Kitch en Kunst aan de Rotte http://www.kitschenkunst.nl . Daar heb ik ook Margreet Herman ontmoet, een schrijfster die ik bij het werken aan haar boek ook redactioneel hebt ondersteund en waar ik onlangs een blog voor heb gemaakt.
    Dat wil niet zeggen dat ik kantoor hou in de horeca, refererend aan je andere link. Mijn studio en woonadres zit midden in het liskwartier en heeft een prachtig uitzicht over de daken, klanten vinden ook dit een aparte plek en als ik mijn ontwerpen maak dan doe ik dat daar. Bijgaande links zijn dus vooral voor de praat-sessies.

    Like

  2. Hoi Huub! Ik hoor dat de laatste tijd vaker, dat het mensen leuk lijkt als naamlooz naar [plaatsnaam] komt. Hierover verschijnt zaterdag een artikeltje op http://www.naamlooz.nl. Naamlooz is namelijk open source, en tot op zekere hoogte staat het iedereen vrij er een te organiseren. Als zich via jouw blog een gegadigde zou melden om het in Rotterdam te doen, JOEPIE!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: