Mengvoeders

mengvoeders

Voor Corporate Bloggers is het mengen van persoonlijke en zakelijke berichten op hun weblogs veelal discutabel. Een prettige uitzondering was tot nu toe Hans Mestrum van Tulip.

Tot nu toe, want Hans heeft er sinds gisteren een blog bij waar hij alleen nog maar de zakelijke berichten post. Schijnbaar verandert er daarmee niet veel, zijn persoonlijke blog blijft, maar de situatie brengt inmiddels toch wel enige onrust en gemengde gevoelens teweeg bij de vaste bezoekers.

Er valt wat voor te zeggen, een bepaalde vorm van scheiding van zakelijke en persoonlijke content en feeds, al is de charme van Hans zijn blog nu juist de gemixte content, die ik voor het gemak maar Mengvoeders genoemd heb. Dat mag niet verdwijnen want in mijn optiek valt Hans on Experience onder Digitaal Cultureel erfgoed!

Zelf denk ik ook na over het meer naast elkaar plaatsen van informatie. Zo ben ik van plan om de nieuwsbrief die ik binnenkort ga lanceren via een aparte weblog beschikbaar te maken. Goed idee? Of toch maar mengen? Al levert dat dan soms weer verwarring (is ook communicatie) op als je opeens logjes plaatst die over een heel ander topic gaan. Laat het me weten.

10 gedachten over “Mengvoeders

Voeg uw reactie toe

 1. Hoi Huub,
  Van mij mag een zakelijk weblog wel persoonlijk zijn maar het moet wel gericht zijn op het geven van waarde aan je lezer.
  Anders krijgt je weblog zo’n dagboek-achtig karakter. Dat vind ik zelf niet de meest interessante weblogs tenzij ze heel goed en interessant geschreven zijn.
  Lees hier wat ik erover geschreven heb:
  http://laurababeliowsky.typepad.com/getclientstips/2006/10/waar_moet_je_we.html
  en mijn reactie hier: http://laurababeliowsky.typepad.com/getclientstips/2006/04/naakt_kwetsbaar.html#comment-25791342
  Ik ben dus nogal vóór begrenzing. Een heel duidelijke focus van je weblog. Het is voor je lezer duidelijk wat hij/zij aan je blog kan hebben.
  Dus ik zou zeggen: probeer de twee dingen te integreren en een nieuwe focus te kiezen waarin je zowel het persoonlijke als het zakelijke kwijt kan.
  Dit is trouwens een suggestie en geen tip.
  Ben overigens heel benieuwd naar je nieuwe marketingstrategie.
  Laura

  Like

 2. Hallo Laura,
  Dank voor je reactie. Laten we het er maar op houden dat regels goed voor de focus zijn, maar dat we ons verre houden van dogmatisme. Het ideaal is dus mixen zolang de bezoeker maar duidelijk blijft zien wat hij er aan heeft.
  Ja, die nieuwe marketingstrategie wordt heel leuk en daar heb ik veel van mijn inspiratie voor uit jouw Handleiding http://www.getclientsnow.nl/ebookhandleidingemailnieuwsbrief.html gehaald. Wist je trouwens dat jouw suggesties daarin naast nieuwsbrieven, ook heel goed te gebruiken zijn voor content op weblogs en websites. Althans zo ben ik er door geinspireerd.
  Verder heb ik eindelijk ‘Calimeromarketing’ gelezen en bijna uit en daar zitten ook heel veel dingen in die deel gaan uitmaken van de nieuwe strategie en last, but not least is de juiste focus natuurlijk nummer 1. Op de een of andere manier blijven de nieuwe en fijne klanten gewoon toestromen en dat is nu al de realiteit!

  Like

 3. hoi Huub,
  ik heb vernomen dat je nieuwe focus zich richt op de zelfstandige ondernemers en iets met communicatie.
  Dat lijkt over mij te gaan en ik hoor er graag meer over.
  Trouwens over weblogs komt binnenkort ook een e-book uit, dat Sanne Roemen en ik geschreven hebben.
  Laura

  Like

 4. Ik heb het bewust gescheiden ook al link ik wel heen en weer, het vreemde in deze vind ik nog steeds dat mijn ‘persoonlijke’ weblog vele malen meer bezoekers heeft dan mijn ‘zakelijke’. Op mijn persoonlijke weblog lijken mensen ook makkelijker te reageren, ik heb dit diverse malen getest met dubbele postings waarbij de reacties dan louter op mijn persoonlijk weblog gegeven werden.
  Verklaren kan ik dat niet

  Like

 5. Hallo Meisje!
  Natuurlijk kunnen we niet overal een verklaring voor hebben. Wat interessanter is: om uit ervaring te spreken. Als je de beide sites wilt vergelijken kun je natuurlijk wel naar je statistieken kijken bij beiden en die vergelijken.
  Persoonlijk krijg ik steeds vaker te horen dat ‘Mengen’ een blog levendiger maakt en qua onderhoud ook meer beheersbaar. Jouw strategie van dubbel posten is natuurlijk ook een oplossing, dan hoef je geen dubbele postings te schrijven. Qua reacties zal het meestbezochte blog dan de voorkeur hebben van bezoekers. Ik denk zelf omdat dat dan als ‘thuis’ voelt.
  Mijn ervaring met reacties? Als een artikel mensen echt raakt komen de reacties vanzelf en dat hoeft niet te betekenen dat het altijd zo heel diep moet gaan. Het onderwerp zelf bepaald dat.

  Like

 6. Pingback: Marco Raaphorst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: